Hem Banor & klubbar Lars Tingvall lämnar Täby Golfklubb efter 19 år

Lars Tingvall lämnar Täby Golfklubb efter 19 år

Efter 19 år på klubben lämnar Lars Tingvall Täby Golfklubb. Men han flyttar inte så långt. Nästa anhalt blir Arninge Golfklubb där Tingvall får samma titel som han haft på Täby: Klubbchef.

– Jag kände att det var dags för en ny utmaning nu, säger Lars Tingvall till golfbranschen.se.

Han kom till Täby för att ansvara för juniorverksamheten framför allt.

– Den var omfattande då men den är ännu mer omfattande nu.

Han började som pro men blev snart också ansvarig för externa intäkter och försäljning. Därefter blev han VD. Eller klubbchef som han föredrar att kalla sig.

När Lars Tingvall kom till Täby hade han försökt sig på en karriär som spelare. Tre gånger var han med i tourskolan. Sista gången missade han med ett slag för att få en vettig kategori.

Det var då han bestämde sig för en annan karriär. Och den fortsätter nu på Arninge.

– Vi har gjort stora förändringar på Täby de senaste åren. Vi har gått igenom det där – från medlemslån till aktieklubb, och vi har styrt upp juniorverksamheten. Vi har över 300 individer i träning i dag och den verksamheten står på egna ben och klarar sig själv, utan bidrag från klubben. Faktum är att juniorverksamheten lämnar ett litet bidrag till klubben. Vilket inte är vanligt. Sedan har  vi tillsammans med banchefen, Jörgen Lillieholm, lyft banan ett par snäpp kvalitetsmässigt. 

– Men sedan finns det ju utmaningar kvar. Klubbhusprojektet till exempel… Men jag såg en möjlighet nu. Arninge ligger bra till. Det finns saker att ta tag i där också men jag var redo för något nytt. Och de utmaningar jag tror blir aktuella på Arvinge är sådana som passar mig bra. Jag ska låta det mesta vara osagt men även där behöver de få igång juniorverksamheten. En bra juniorverksamhet är viktig och bra bas för nya medlemmar. I norrort finns många potentiella spelare men många klubbar tvingas dra ned på sitt erbjudande. Har man då möjlighet att presentera ett vettigt innehåll i medlemskapet så tror jag många familjer kommer vara intresserade. 

Lars Tingvall tillträder sin tjänst vid årsskiftet.

– Jag får börja med att gå igenom avtal, måldokument, verksamhetsplaner… se vart vi är och vad vi behöver göra för att komma dit vi ska. Det ska bli kul.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…