Hem Banor & klubbar Golfbanan som söker kommunalt bidrag för skötseln

Golfbanan som söker kommunalt bidrag för skötseln

Hussborgs GK hoppas nu på att få hjälp från kommunen för att överleva.

Det väckte en hel del kritik och uppmärksamhet när det uppdagades att Hussborgs Herrgård, i anslutning till banan, skulle tas i bruk som flyktinganläggning.

Gunnar Dahl, platsansvarig för Hussborg herrgård och konferens, samt ordförande i golfklubben, var kritisk:

– Det här kom till min vetskap 3 november. Herrgården som har anor från 1850-talet är kulturhistorisk och en hel bygd står i uppror. Jag har inget emot integration och har full förståelse för att flyktingarna måste ha någonstans att bo. Men i egenskap av vd för Hussborg Herrgård & Konferens AB presenterade jag ett annat förslag där det fanns plats för både banan och asylboendet. Tyvärr gick det inte hem hos ägarna.

Han ville då inte uttala sig om framtiden för golfklubben:

– Det får du ta med ägarna, men jag tror inte det ska vara några problem att komma fram till en lösning där golfklubben kan fortsätta. Frågan är bara om man kan få det att gå runt.

Nu försöker man rädda golfbanan vid Hussborg genom att söka ett kommunalt anläggningsbidrag för 2016, berättar Sundsvall Tidning. Att Hussborgs Herrgård blev flyktingförläggning innebar att klubben själv får ta hela skötselavgiften:

– Banan kostar cirka 1,5 miljoner kronor att sköta, och detta kommer att bli en stor utmaning för en ideell förening, skriver Tore Åkerberg, och fortsätter:

– Vår förhoppning är att Ånge kommun kan bevilja oss ett anläggningsbidrag i storleksordningen som de större anläggningarna i kommunen som har föreningsskötsel.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …