Flowgun massagepistol

Tillhör du den stora gruppen golfare som ibland skyller en halvlyckad score på värkande och stela muskler? Kom in i matchen – med en Flowgun i bagen är du uppvärmd och redo när det är din tur att pegga upp och slå ut. Dessutom hjälper den dig att återhämta dig när du spelat 18 hål, så att du är redo för morgondagens runda.

Axlar, höfter och ländrygg – där har du de tre mest ömmande punkterna hos svenska golfare. Många lider av värk och inflammationer i just dessa kroppsdelar. En del har bara lätta besvär men de kan snabbt växa i styrka, i värsta fall kan den som drabbas av dessa åkommor hindras från att spela golf helt och hållet.

Med massagepistolen Flowgun kan du bli kvitt värken och förbättra dina förutsättningar på golfbanan avsevärt. Det fina med Flowgun är att den masserar såväl musklerna som bindväven, det som sitter som ett fodral över hela kroppen. Bindväven är menad att ge stadga åt både muskler och kroppens övriga organ men den stelar med tiden. Ju äldre du blir, desto mindre elastisk blir den. En frisk bindväv är mjuk och följsam och ger full rörelsefrihet i alla riktningar. Bindvävens flexibilitet och struktur påverkas negativt om den inte utsätts för fysisk aktivitet. Då blir fibrerna stela – liksom du!

Som tur är går bindväv att mjuka upp, bland annat genom massage. Det är det snabbaste sättet. Använder du Flowgun före din runda kommer du att känna dig mjuk och rörlig, något som är till stor fördel när man ska spela golf.

Flowgun är utvecklad av det svenska innovationsbolaget Flowlife. De startade 2016 och har tagit marknaden med storm. Carl Nordström är en av grundarna och eftersom han är golfare använder han Flowgun flitigt.

– Jag brukar köra med den på fötterna efter rundan, berättar han.

– Jag kör också en hel del på vaderna. Jag brukar bli lite öm i benhinnorna också och då kan det vara skönt att massera med Flowgun. Sedan kör jag mycket på höfternas utsida för att öka rörligheten.

Carl använder även Flowgun före rundan:

– Känner man sig stel inför rundan kan man köra 10 minuter med Flowgun på höfterna. Det är ett område på kroppen där bindväven lätt stelnar till. För en golfare är det inte bra eftersom det gör svingen stel och begränsad och har man ont påverkar det svingen omedvetet, säger Carl.

Det är inte bara före och efter golf som Carl använder Flowgun. Den kommer till pass även på jobbet. Så klart…

– Som kontorsarbetare gillar jag att ta en paus ibland och köra på nacken.

Vad händer i kroppen när man använder Flowgun?

– Det en massagepistol gör, rent fysiologiskt, är att lätta på bindväven så att den blir mer elastisk. Sedan ökar den också blodcirkulationen och minskar spänningar. Man får mer blod att passera genom exempelvis en muskelknut eller ett område där man har en inflammation. Så det handlar mycket om att öka blodcirkulationen.

– Många har ett ganska ganska monotont rörelsemönster. Man sitter vid en dator eller så kör man bil. Då minskar blodcirkulationen och det är då muskelknutorna uppstår. Men det är bara att sätta igång cirkulationen på dessa ställen så är man snart av med dem igen, säger Carl.

Alla massagepistoler är sladdlösa och är därför enkla att ta med på resa.

– Jag har till och med sett att vissa har en sådan med sig i golfbagen, säger Carl. 

Då handlar det om en modell som Carl beskriver som en ”mini-massagepistol”, Flowguns minsta modell. 

– De är väldigt smidiga, har lång batteritid och är välbyggda. Det är bra och gedigen kvalitet, lovar Carl.

– Vi försöker ta fram det bästa som finns på marknaden, fortsätter han.

Flowgun är enkel att använda. Den har en av/på-knapp och ett reglage som styr hastigheten.

Hemsida: Flowlife Sweden

3 skäl att använda Flowgun:

1. Frigör triggerpunkter

Med exakta slag och starka vibrationer som hjälper dig att bli av med spänningar i dina muskler.

2. Ökar blodcirkulationen

Ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.

3. Påskyndar återhämtningen

Minska träningsvärken och orka mer. Massage har vid upprepade tillfällen visat goda resultat på inflammationer kopplat till träningsvärk.

3 modeller – det finns en Flowgun som passar alla:

Flowgun

Kraftfull massagepistol som lösgör spänningar, stimulerar bindväven och underlättar återhämtning. 6 olika munstycken.

Flowgun avger exakta slag och starka vibrationer, vilket hjälper dig att bli av med spänningar i musklerna.

På så vis kan du både återhämta dig snabbare och prestera bättre.

Med upp till 3200 slag per minut frigör massagepistolen triggerpunkter, stimulerar bindväv och ökar blodcirkulationen.

Väska ingår.

Flowgun Pocket

Premium-massagepistol i kompakt format.

Trots sin lätta vikt (500 gram!) är Flowgun Pocket extremt kraftfull med sina 3200 slag per minut och den fungerar över hela kroppen.

Flowgun pocket är massagepistolen som kraftfullt masserar dina muskler utan att varken ta plats eller väga ton. Den smidiga och kompakta designen är framtagen för att få plats överallt, oavsett var du ska, så att du alltid kan uppleva massage i världsklass!

Flowgun pocket är det självklara valet för att lösa upp spänningar, komma åt triggerpunkter och öka blodcirkulationen. Tack vare sin storlek, fantastiska styrka och varierande vibrationsnivåer (tre till antalet) kan du känna dig säker på att behandlingen finns nära till hands även på språng!

Flowgun Go

Flowgun Go är en av marknadens mest prisvärda massagepistoler. Med upp till 2800 slag per minut frigör den triggerpunkter, stimulerar bindväven och ökar blodcirkulationen.

Med 5 olika vibrationsnivåer och 6 utbytbara munstycken kan behandlingen anpassas utefter ens specifika behov. Dess ergonomiska design, lätta vikt och diskreta ljud gör Flowgun Go inte bara kraftfull utan också flexibel. Den är dessutom enkel att använda och passar alla ambitionsnivåer.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Därför valde golfklubbarna Husqvarnas robotklippare Ceora: »Vi sparar 2,5 miljoner kronor«

Just nu pågår ett paradigmskifte på svenska golfbanor – allt fler svenska golfklubbar låte…