Hem Marknad & media De ställer ut på Scandinavian Golf Fair: ”Intresset är större”

De ställer ut på Scandinavian Golf Fair: ”Intresset är större”

Callaway, Cobra, Titleist och TaylorMade finns representerade på årets Scandinavian Golf Fair och tar tillsammans med Trackman emot bokade besökare för att göra utprovningar av golfklubbor. 

Mässan är den enda i sitt slag i Sverige.

– Det är kul att arrangera mässan för ett andra år. Vi märker att intresset är större och att ryktet om mässan har nått utanför Värmlands gränser. Vi har gäster bokade från Kumla, Mosjö, Söderköping och Katrineholm säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

Tio golfklubbar finns med som utställare tillsammans med Husbilslandet, Sankt Jörgen Park, Lexus, Knistad Herrgård, FootJoy och i golfshopen som byggs upp på mässan träffar besökarna bland andra Abacus, Fun Factory, Garmin, MiToo, Motocaddy och Rönisch. 

Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där man kan testa utrustning. I mässans shop finns tillbehör och klädvarumärken representerade. Besökaren kan också testa golf som paragolfare samt lyssna till ett seminarie om paragolf. Värmländska Golfförbundet finns representerade och erbjuder aktiviteter för de yngre. 

– Vi kommer att ha en slagbur, golfputtävling, SNAG-golf, tipspromenad och annat skoj för barn och juniorer säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund och lägger till att vuxna så klart också är varmt välkomna.

En rad seminarier ingår i entrébiljetten. Utöver Carin Hjalmarsson och Fredrik Wetterstrand kommer Erika Malmberg hålla en programpunkt om paragolf och Anders Holmberg kommer att prata om fys- och styrketräning.

Fredrik Eliasson, Jörgen Gustafsson och Oscar Hertzberg, PROs på Karlstad GK och Bryngfjorden GK kommer att dela med sig av tips och övningar med fokus på riktning, slaglängd och bollträff. 

– Vi hoppas på att få träffa många golfsugna besökare som laddar inför golfsäsongen 2023. Det är inspirerande och spännande att få dela med sig av tips och övningar till en hel grupp golfintresserade på en mässa på hemmaplan säger Jörgen Gustafsson , PRO, Bryngfjorden Golf.

– Det känns fantastiskt att vara med och stötta en golfmässa i vår egen region. Att golfklubbarna i Karlstad samarbetar och tillsammans med Karlstad CCC erbjuder både seminarier, en rad spännande utställare och härligt mingel för våra golfare inför säsongsstart känns stort. Vi ser med stor förväntan fram emot andra året av Scandinavian Golf Fair och att vi får vara med och sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.

Scandinavian Golf Fair arrangeras av Karlstad CCC i samarbete med Bryngfjorden GK, Karlstad GK och Sommaro GK. Svenska Golfförbundet och Värmlands Golfförbund är partners till mässan. Scandinavian Golf Fair äger rum på Karlstad CCC fredag den 10 mars – lördag 11 mars 2023.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…