Hem Banor & klubbar Assartorp kan leva vidare: ”Det finns intressenter”

Assartorp kan leva vidare: ”Det finns intressenter”

Assartorp GK går i graven – men banan kan drivas vidare:

–  Vi har fått förfrågningar, säger Lennart Sjölund på Parkallén Invest som äger marken som banan ligger på.

Lennart Sjölund, Parkallén Invest.
Lennart Sjölund, Parkallén Invest.

– Det är väl inget riktigt seriöst ännu men…  Jag har sagt att jag vill medverka till en konstruktiv lösning. Klubben jobbar ju med att avveckla verksamheten och ska se till att det finns pengar över till medlemmar. Så att de kan få ett bra pris på andra anläggningar.

Vill ni sälja marken eller hyra ut den?

– Vi kommer aldrig sälja marken eller byggnaderna. Vi köpte den för att vi ska bygga en konferensanläggning och det kommer vi att göra, oavsett om det finns en golfbana eller inte.  Vi har ju en del verksamhet inom konferens och event redan tidigare, bland annat Utmaningarnas hus i Malmö. Och vi har tänkt ta det konceptet till banan. Men det ligger på framtiden, vi hinner inte med det just nu.

Är er framtida verksamhet beroende av att det finns en golfbana?

– Jag kan väl säga som så att det är en fördel om det finns en bana där. Sedan finns det ju ett pris för det också.

Vad tror du om chanserna för att någon tar över banan?

– Det är väl inte jag som ska bedöma det, men… det är inte säkert att banan behöver försvinna för gott. Men den ligger kanske lite för långt bort, medlemmarna har minskat stadigt trots att klubben jobbat hårt för att vända trenden. Den informationen måste man ju ta till sig. Sturup fick lägga ned, Svalöv, där jag själv var medlem, är ockå borta… Det är hårt nu, jag tror man måste vara stadsnära för överleva.

Eller ha en bana som är något extra?

– Ja, Assartorp är kanske inget som sticker ut… Men till och med PGA-banan blöder ju våldsamt. Det är svårt driva bana, i dag. Man måste ha ett speciellt koncept och det har klubben här inte lyckats utveckla.

Kommer ni att sköta banan tills ni hittar någon som vill driva den vidare?

– Nej, vi kommer inte att sköta den. Det är för stora kostnader. Det handlar ju om miljonkostnader varje år.

Då är det ganska bråttom nu att hitta någon?

– Nja, nu händer väl inte så mycket på 3-4 månader, klubben avvecklas och säljer maskinparken. Och då måste den som tar över skaffa det också.

Så: Vad händer?

– Jag tror att vi kommer att få se några intressenter den närmaste månaden.

EDIT:

I en tidigare erosion av artikeln påstods att Bokskogen skulle ha ekonomiska bekymmer. Det stämmer inte enligt Thomas Ahlberg:

”Bokskogen hade problem 2012-2013, men har vänt detta och har de sista tre åren haft en kraftig ökning av medlemmar och har ökat intäkterna på Företagspartners med över 35 procent. Klubben har idag en av de största Företagsnätverken i Golfsverige, med över 63 företag och intäkter på 3,5 miljoner. Ett aktivt nätverk med 12-14 nätverksträffar om året. Klubben gjorde ett val och satsade sig ur det hela med att bestämma sig för att vara en klubb i toppen. Det är en väldigt positiv utveckling och klubben investerar varje år för att utveckla anläggningen ännu mer. Som det ser ut nu lär det bli fullt i klubben om två år.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…