Hem Banor & klubbar Tranås GK lämnar samarbetet med grannklubbarna: ”Våra medlemmarna har svårt boka tider”

Tranås GK lämnar samarbetet med grannklubbarna: ”Våra medlemmarna har svårt boka tider”

Tranås GK har sagt upp samarbetsavtalet med östgötaklubbarna Mjölby, Motala, Vreta Kloster och Finspångs GK. Samarbetet har fungerat i 10 år men nu verkar det ha kommit till vägs ände. Motiveringen från Tranås styrelse är att de måste öka tillgängligheten för de egna medlemmarna och betalande greenfeegäster.

Bertil Fång, ordförande Tranås GK.

– Orsaken till att vi sagt upp avtalet är att vi anser att det borde tas ut en reducerad greenfeeavgift på lördagar, söndagar och röda dagar, skriver klubbens ordförande Bertil Fång på klubbens hemsida.

– Vi kan se att vi har väldigt mycket besök från samarbetsklubbarna på dessa tider vilket gör att Tranås medlemmar och betalande greenfeegäster får svårt att boka attraktiva tider på vår bana.

Problemet har eskalerat sedan Tranås haft en positiv medlemsutveckling:

– Vi kan se tillbaka på en till stor del positiv säsong. Vi har ökat antalet medlemmar med drygt 90 stycken, netto, vilket är den högsta medlemsökningen på många år

Hösten 2016 genomfördes en rådgivande enkätundersökning bland Tranås medlemmar som visade att de i grunden är positiva till samarbetet.

– Men ser man på den statistik som förs varje år så kan man se att Tranås och Finspångs medlemmar är de som nyttjar samarbetet mindre än övriga. Statistiken visar att Tranås har betydligt fler besök än de andra klubbarna.

Vid de förhandlingar som förts med övriga klubbar under säsongen har Tranås föreslagit att det ska tas ut en reducerad greenfee på lördagar, söndagar och röda dagar.

– Men detta har inte varit förhandlingsbart så därför kommer den uppsägning av avtalet som TGK lämnade in i december 2016 att träda i kraft vilket innebär att Tranås lämnar samarbetet i januari. Vi har även stämt av med golfshopen och krogen och spelarna från samarbetet är inga större kunder hos dessa.

Styrelsen kommer nu att påbörja arbetet med budgeten för 2018 efter de nya förutsättningarna och den ska presenteras på höstmötet den 30 november.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klubbchef i Östergötland polisanmäld för misstänkt förskingring

En golfklubb i Östergötland skakas av oegentligheter. Klubbchefen är polisanmäld för att h…