Hem Banor & klubbar Toros nya Greensmaster klipper som en singelklippare

Toros nya Greensmaster klipper som en singelklippare

Toro gräsklippare

Toros helt nya Greensmaster TriFlex och TriFlex™ hybridmodeller är de första trippelgreenklippare som klipper med samma precision som en singelgreenklippare.

Modellerna är helt omdesignade nedifrån och upp för att ge förbättrad klipprestanda och spelbarhet på banan, och sätter en helt ny standard för klippkvalitet när det gäller trippelgreenklippare.

En nyckelfaktor till den exceptionella klippkvaliteten är upphängningssystemet. Den beprövade Flex-upphängningen gör så att klippenheterna kan flyta parallellt med marken, så att ytan klipps jämnt utan att skada marken. Flex-upphängningen med dubbla ”A”-armar förhindrar skalpering på kraftigt ondulerade ytor. Den exklusiva ”lift-in-turn”-funktionen säkerställer en jämn klipphöjd vid svängar, vilket minskar risken för ”triplex-ringar” vid uppsamlingen.

TriFlex hybridmodeller har också helt eldrivna knivcylindrar som i princip eliminerar hydraulläckor och ger tillräckligt med hästkrafter för att klara av en mängd olika klippfunktioner. Systemet har även en speciell energilagringsfunktion som eliminerar klippmärken vid cylinderstart och ger bromskraft för förbättrad säkerhet när cylindrarna frikopplas.

För att minimera hjulspår är vikten jämnt fördelad över samtliga tre hjul. Omdesignade ballongdäck eliminerar belastningen på däcksidorna så att trycket fördelas jämnt över hela kontaktytan. Klippenheter med det patenterade DPA-systemet (Dual Precision Adjustment) bibehåller också inställningarna längre. Det omgjorda systemet för gräsuppsamling tar hand om nästan alla gräsrester och ger en renare klippning och ett gräs i bättre kondition.

– Den nya generationen Toro Greensmaster-klippare kombinerar viktiga nyheter med de dokumenterade fördelarna från tidigare modeller, förklarar Staffan Johnsson, Divisionschef Golf på Hako Ground & Garden AB.

– Det är ett enormt kliv framåt, i både prestanda och värde för våra kunder.

För maximal användbarhet är alla TriFlex och TriFlex hybridenheter utrustade för att klara mer än greenklippning. De snabbkopplade klippenheterna gör det faktiskt möjligt att gå från green- eller tee till ytluftning med spiker, thatching eller vertikalskärning på bara några minuter – utan verktyg.

Med de 8-, 11- eller 14-bladiga klippenheterna kan användaren välja rätt cylinder och matchande klippning för jobbet, med en klippning från 1,6 mm till 2,5 cm. Snabbare transporthastigheter, kraftfullare bensin- och dieselmotorer och en förbättrad markfrigång sparar också tid samtidigt som det gör maskinerna ännu mer mångsidiga.

Oavsett användningsområdet gör den justerbara ratten, enkla reglage och det Deluxe-säte som finns som tillval att användaren kan arbeta bekvämt och produktivt hela dagen. Den trehjuliga konstruktionen gör så att bakhjulet alltid svänger inom framhjulens radie. Detta minimerar risken för att bakhjulet ska köra ned i en bunker, fastna eller skada bunkerkanter eller gräs. De boende runt golfbanan kommer dessutom att uppskatta den nya tysta ljuddämparen.

En annan stor fördel med de nya TriFlex-modellerna är de förbättrade servicemöjligheterna. Ett exklusivt lyftbart fotstöd ger enkel åtkomst till den mittersta klippenheten. Drivenheten behöver därför inte lyftas vid rutinunderhåll på knivcylindrarna. De snabbkopplade klippenheterna gör också cylinderslipning, rutinjusteringar och enstaka reparationer enklare, säkrare och snabbare.

TriFlex-enheterna är fullpackade med en rad andra praktiska serviceegenskaper. Till dessa hör att de saknar smörjpunkter, har synliga nivåglas på bränsletank och hydrauloljebehållare, lyftpunkter på samtliga tre hjul samt avancerad datordiagnostik.

Greensmaster TriFlex Hybrid åkklippare är bland de första av Toros produkter som är försedda med en EnergySmart™-dekal.

– EnergySmart-dekalen handlar inte bara om miljöansvar. Det handlar om att hjälpa kunderna att göra bättre affärer, konstaterar Staffan Johnsson.

– De här produkterna rör både kundens miljömässiga och finansiella behov, med sin kombination av egenskaper som sparar energi, förbättrar produktiviteten, utvidgar produktens användbarhet, och förbättrar gräsets kondition.

Fyra Greensmaster TriFlex-modeller släpps på marknaden under det första kvartalet 2011 – TriFlex hydraulisk med bensin- eller dieselmotor och TriFlex Hybrid som finns med bensin- eller dieselmotor.
[ad#468×15]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…