Hem Marknad & media C More värvar golfkommentatorer från Viasat Golf

C More värvar golfkommentatorer från Viasat Golf

Wilhelm ”Wille” Schauman, Tommy Billberg och Mats Hallberg blir kommentatorer när C More satsar på golf. Förutom kommentatorsuppdragen kommer trion även ha redaktörsroller för C Mores golfsändningar som lanseras 1 januari 2016.

– PGA-touren är inte bara det bästa golfen har att erbjuda utan även en rättighet av högsta klass. Det ska vi lyfta fram och rama in i den första svenska golfkanalen med magasinsprogram, ökat fokus på de svenska stjärnorna och givetvis studio kring tävlingarna. Nu har vi också en riktigt bra stomme på plats i Wille, Mats och Tommy, säger Johan Cederqvist, programchef för sport på C More.

Trion Wille, Tommy och Mats kommer att turas om att kommentera i par men också medverka i det redaktionella arbetet och utformandet av C Mores golfsändningar under de kommande åren. Närmast kommer de från Viasat och har en bakgrund inom golfen.

Wilhelm ”Wille” Schauman har kommenterat golf i tv sedan 2012. Han har också representerat Sverige under både VM och EM och vann 2002 NCAA-titeln med University of Minnesota. Wille har varit proffsspelare på bland annat Europatouren, Challenge Tour, Asiantour och Nordeatour som han även har vunnit.

Tommy Billberg har sedan 2007 kommenterat ca 3250 timmar livegolf, inklusive 6 raka Players Championship, 21 majors, 15 tävlingar i finalserien om FedEx Cup samt ett 15-tal WGC-tävlingar. Totalt har han kommenterat ca 230 olika tävlingar på PGA-touren, Europatouren och LPGA. Förutom detta är Tommy också utbildad PGA-instruktör, tränare i svenska PGA och har varit klubbchef i 9 år.

Mats Hallberg debuterade i TV 1993 under British Open och Ryder Cup och har arbetat som golfkommentator i 14 år. Mats Hallberg blev proffs 1984 och har spelat ca 200 tävlingar på Europatouren samt fyra British Open. Utöver spelarkarriären har Mats även varit landslagscoach på Svenska Golfförbundet, instruktör på Nyköpings GK och skrivit expertanalyser åt Expressen.

C More förvärvade i våras de exklusiva sändningsrättigheterna till PGA-touren, i ett sexårigt avtal som löper från 2016 till och med 2021. I den stora golfsatsningen som går live 1 januari 2016 kommer C More lansera den första renodlade svenska golfkanalen med helsvensk paketering. Kanalen blir tillgänglig för samtliga C More Sport-abonnenter, vilket kommer tiofaldiga tillgängligheten av PGA-touren i Sverige. All golf på C More kommer dessutom att finnas lättillgängligt på cmore.se. Dessutom går det att köpa kanalen som stand alone såväl via sin operatör som streamad på cmore.se.

Utöver PGA-tourens (FedExCup) samtliga tävlingar inklusive prestigefyllda The Players Championship i maj och slutspelet, innefattar avtalet även undertouren web.com för kommande stjärnor, veterantouren Champions Tour, PGA Latin America, PGA Canada, PGA China, Presidents Cup och Challenge season. Sammanlagt utgör detta över 100 golfturneringar per år. Dessutom ingår en mängd magasin och många klassiska tävlingar och ögonblick från golfhistorien.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

En kommentar

  1. Björn Dahlgren Borlänge.

    lördag, 20 juni, 2020 at 19:34

    Fins det ingen som kan tala om för kommentatorerna att sluta sitta och mumla för sig själva. det är vi lyssnare som skall höra vad dom säger eller talar om.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…