Hills Golf & Sports Club har en positiv utveckling, både sportsligt och ekonomiskt. Nu satsar golfklubben på nyckelfria golfbilar. Målet är enklare uthyrning både för klubben och medlemmarna. 

Det har investerats stora belopp på Hills Golf & Sports Club i Mölndal sedan Edfors-gruppen klev in på ägarsidan 2012. Hills klubbchef och VD, Mats Sterner, har bland annat byggt om golfbanan, etablerat ett nytt träningscenter, renoverat restaurangen och satt upp padelbanor.

Allt för att göra Hills till ett ”skönt” ställe att vara på. 

Klubben har i dag 900 medlemmar med en genomsnittsålder på 39 år, och ett snitthandicap på 10 – vilket är bland det lägsta i Sverige. 

– Hills har haft en fin sportslig utveckling de sista åren, och är nu rankad som bästa juniorklubb i Sverige, både för killar och tjejer. Vårt tjejlag har utmärkt sig med SM-guld de senaste fyra åren, säger Mats Sterner.

Han kan berätta om ett strålande golfår 2020 med 35 000 spelade rundor. Det är en ökning på hela 35 procent jämfört med förra året. 

GÖR DET SJÄLV: EAGL erbjuder en smart modul och app som gör golfbilar nyckelfria. Således kan spelarna boka, köra och betala för golfbilen enkelt via en app. Hills monterar själva de smarta modulerna på sina golfbilar. I första omgången ska 20 av 60 golfbilar bli nyckelfria. Foto: EAGL

– Vi ser väldigt mycket fram emot säsongsstarten och hoppas på en lika bra golfsäsong i år också, säger Sterner.

Önskar att öka omsättningen på golfbilar

Hills har fokus på att göra golf mer tillgängligt för sina medlemmar. Nu tar dom steget vidare med att förenkla uthyrningen av golfbilar. 

Hills har tecknat ett avtal med EAGL Technologies, som utvecklat en smart box som gör golfbilarna nyckellösa. Därmed kan spelarna boka, köra, och enkelt betala för golfbilen genom en app. 

Hills monterar själva de smarta modulerna på sina golfbilar. I första omgången ska 20 av 60 golfbilar bli nyckelfria. 

– Vi tycker att EAGL är en bra produkt som gör det enklare för våra medlemmar att boka golfbilar. Det är ett system som ger praktiska och ekonomiska fördelar, både för golfare och klubbar, säger Sterner.

Hills omsätter cirka 2 miljoner kronor på golfbilsuthyrning varje år. Målet är att detta belopp ska öka när dom börjar använda EAGL:s teknologi. 

– Det är viktigt att erbjuda golfbilar som en extra service, men det är också viktigt att få betalt för golfbilen under hela dagen. Vår reception stänger klockan 18.00, och det gör det svårt för oss att hyra ut golfbilarna på kvällstid. 

– Med EAGL blir detta möjligt, och vi har ett mål om att öka omsättningen med 300 000 kronor när vi kan hyra ut 20 nyckelfria golfbilar från morgon till kväll, säger Sterner.

Blir enklare att kontrollera golfbilarna

EAGL kommer också med ett digitalt administrativt verktyg som ger Hills en komplett översikt över alla golfbilar med GPS-position i realtid, stöldskydd, körhistorik, intäkter, batterikapacitet och nyttjandegrad.  (För mer information – klicka här!) 

– Med EAGL vet vi vem som hyr bilen, hur länge dom är ute, när bilen är tillbaka, hur långt den har kört, att bilen är betald, och vem som körde bilen om det skulle ha uppstått skador. Vi får mycket bättre översikt över bilparken än vi har i dag, säger Sterner.

Det är en sak han ser väldigt fram emot. 

– Jag vet inte hur många timmar jag har slängt bort på att beställa nya nycklar till våra golfbilar. Det slipper jag lägga tid på med nyckelfria golfbilar, ler han. 

I dag lägger Hills cirka 75 timmar i veckan på kunduppföljning, service, tvätt och laddning av elbilar. Genom ökad beläggning och bättre översikt menar Sterner att det är möjligt att spara många arbetstimmar genom automatisering. 

– Nu vet vi vilka golfbilar som har störst behov av rengöring och underhåll, och vi kan styra våra personalresurser dit där behovet är störst. Det sparar vi pengar på menar Sterner. 

Samarbetar med norsk golf legend.

EAGL är ett norskt teknologibolag med tidigare golfproffset Suzann Pettersen på ägarsidan. Pettersen menar att EAGL löser en utmaning som de flesta golfklubbarna har gemensamt. 

– Jag har besökt golfbanor i hela världen, och sett att golfbilar hyrs ut på samma sätt överallt. Det är en manuell process där bokning sker fysiskt på klubben med mycket adminstration, dålig utnyttjandegrad och med många borttappade bilnycklar, säger Suzann Pettersen.

NORSK GOLFPROFFS: EAGL är ett norskt teknologibolag med tidigare golfproffset Suzann Pettersen på ägarsidan. Hon menar det är ett kvalitetsstämpel för EAGL att Hills Golf & Sports Club önskar att använda EAGLs teknologi. Foto: EAGL.

Hills Golf & Sports Club är en av de första i Sverige som startar upp med nyckelfri golfbilsuthyrning genom EAGL. Det är Pettersen stolt över. 

– Hills är en av de bästa klubbarna i Sverige med en flott anläggning, och en otroligt professionell organisation. Det är en kvalitetsstämpel för EAGL att Hills Golf & Sports Club önskar använda vår teknologi, säger Suzann Pettersen. 

FAKTA: EAGL TECHNOLOGIES

EAGL gör golf enklare för klubbarna och spelarna genom användarvänlig teknologi. 

EAGL har utveckat en smart modul som installeras av golfklubbarna själva i existerande eller nya golfbilar. Modulen gör golfbilarna nyckellösa så att bokning, körning och betalning sker via appen. EAGL erbjuder också ett digitalt administrationsverktyg som ger golfklubbarna full översikt över alla golfbilar med GPS-position i realtid, stöldskydd, körhistorik, intäkter, batterikapacitet och nyttjandegrad.

https://eagl.app/earlybird
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Husqvarna Ceora kan förändra golfbranschen i grunden

Det finns 38 000 golfbanor runt om i världen. Samtliga klipps av en människa som sitter på…