Hem Banor & klubbar Marks GK testar hybridgräs på tee

Marks GK testar hybridgräs på tee

Marks Golfklubb är först i Sverige med att testa hybridgräs på tee.

En tee med hybridgräs byggs upp på samma sätt som en vanlig tee. Skillnaden mot tidigare konstgräslösningar är att uppbyggnaden av sandbädd innehåller en porös ”gummimatta”där gräset som sås ovanpå mattan, kan slå rot. Ytan blir en mix mellan konstgräs och riktigt gräs.

– De första omdömena är mycket positiva. Det här kan innebära stora fördelar för båda klubbar och spelare. Inte minst underhållskostnader kommer sjunka dramatiskt, skriver man på sin hemsida.

Gräset kommer från Future Grass i Marks kommun som tillsammans med generalagenten Palau har  förberett en tee-yta på Gamla banan (hål 10) med det nya hybridgräset.

Gräset testas också på fotbollsplaner. Future Grass jobbar med flera elitklubbar. Tillsammans med Borås kommun och Svenska fotbollförbundetgenomförs omfattande tester på Ryda sportfält.

En tee med hybridgräset behöver inte luftas, uppbyggnaden tål vatten bättre och det uppstår inga torvor. Säsongen för ordinarie tees kan förlängas. Det går utmärkt att spela från hybridgräset även då gräsets tillväxt avtagit.

Marks GK projekterar nu för att se om driving rangen som ska byggas om nästa år kan ha en yta med hybridgräset. På sikt finns idéer och tankar om att stegvis bygga om hårt ansatta tees på båda klubbens banor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…