Hem Banor & klubbar Ingen ville köpa golfbanan – nu läggs den ned

Ingen ville köpa golfbanan – nu läggs den ned

De har drivit banan sedan 2001 – och i ett år har man försökt sälja den. Utan framgång. Flera köpare har visat intresse men det blev ingen affär.

Nu läggs Åsundsholm Golf & Country Club ned och klubben upphör med verksamheten

Åsundsholm, i Ulricehamns kommun, mellan Borås och Jönköping, har rötter i 1920-talet och är författarinnan Birgit Th Sparres författarhem. Sedan 2007 finns här golfbana, restaurang och hotell på en anläggning som ägs och drivs av familjen Gunnardo sedan 2001.

Ingen köpare

Golfanläggningen har varit till försäljning sedan 2019 men trots intresse har man inte nått ända fram med någon köpare.

”Pandemin, med fortsatt osäkert framtidsläge för hotell- och restaurangbranschen, har ställt allt på sin spets”, skriver man på anläggningens hemsida.

– Vi har skapat en fantastisk anläggning här på Åsundsholm. Tyvärr verkar vi i en priskänslig golfmarknad där många kämpar med lönsamhet, höga driftskostnader och vikande medlemsantal. Vi har sedan öppningen skjutit till kapital varje år för att hålla verksamheten igång. Nu har vi kommit till en punkt där vi har beslutat att ställa om marken till jordbruk, som den en gång varit, säger Fredrik Gunnardo, delägare i Åsundsholm G&CC.

Givande resa

– Vi har lagt ner otroligt mycket engagemang och hårt arbete. Det är med stort vemod som vi har tagit detta känslosamma beslut. Vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit under dessa år. Det har på många sätt varit en fantastiskt givande resa. Samtidigt är det en lättnad att efter flera års övervägande nu ha landat i ett beslut där vi startar ett nytt och mer hållbart kapitel i gårdens historia, fortsätter Fredrik Gunnardo.

– Åsundsholms Herrgård kommer även i fortsättningen att vara i familjens ägo men verksamheten upphör från och med 1 januari 2021, avslutar Fredrik Gunnardo.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…