Ingemar Rygert har fått nog av nedslagsmärken på greener. Hans lösning på problemet heter Green Go – en greenlagare som är funktionell och som alltid finns till hands där den behövs: På green!

– Jag hörde ofta andra spelare gnälla på olagade nedslagsmärken och själv tycker jag också det är tråkigt att uppleva något som inte är bra. Särskilt när det är något golfarna själva orsakat. Det är ju en sak om skadan har orsakats av vädrets makter. En helt annan sak när det beror på bristande golfvett.

Ingemar Rygert med Green Go.

Ingemar, som är en passionerad golfare från Jönköping, började reflektera över problemen med olagade nedslagsmärken för några år sedan. Problemet fanns ju mer eller mindre på alla banor över hela landet. Efter att ha provat lite olika varianter av greenlagare föddes en vision om att gå på djupet för att försöka lösa problemet: Han ville få fler att laga sina nedslagsmärken.

Vad beror det på att folk nonchalerar det?

– Det finns lite olika orsaker har jag märkt i mina studier och samtal. Många gånger har spelaren inte med sig lagaren upp på green. Den ligger kvar i bagen eller i jackan från förra rundan. Många gjorde sig heller inte besväret att leta efter märket där bollen slog ned. Vissa struntade helt enkelt i det. Det värsta var när jag hörde spelare säga: ”Det där är inte mitt jobb, jag har betalat för att spela här, det får banarbetarna fixa.”. Det gillar jag inte. Och inte banarbetarna heller.

När Ingemar gjorde research inför tillverkningen av Green Go frågade han om det fanns någon undersökning på vad skador som olagade nedslagsmärken kostar. Det fanns ingen. Men på frågan: ”Har ni problem med olagade nedslagsmärken?” så svarade en stor majoritet ja.

Enligt både SGA och SGF:s bankonsulenter kan olagade nedslagsmärken ge följdproblem. De försämrar inte bara spelkvaliteten. Det finns också risk för att de ger upphov till svampangrepp och långsiktiga skador.

Green Go är lätt att montera.

Green Go är enkel att laga med och den är alltid med uppe på green. Den monteras på toppen av din putter och passar nästan alla puttergrepp. Alla kan montera den med hjälp av en skruvmejsel.

Lagningen görs genom att man vänder på puttern och sticker ner lagaren i eller bredvid märket. Man vrider och lyfter samtidig. Märket lagas snabbt och effektivt – utan att du ens behövt böja dig!

– Jag har haft olika testgrupper som fått prova den. Det har varit väldigt positivt överlag. Några ville inte ens lämna tillbaka den, utan fastnade direkt. De som inte fastnat, har naturligtvis sina skäl för det. Några är vana vid lagning med gaffel- eller pegmetoden. Det viktiga är ju att det blir gjort, oftare. Där är vi inte idag, men kanske kan vi bli om vi hjälps åt.

– Det finns många metoder för att laga nedslagsmärken. Jag tror att Green-Go metoden kan bli ett bra hjälpmedel för många.

Green Go ska börja serietillverkas i höst och skulle intresset vara stort kan den finnas klar redan till jul. Annars kommer den levereras ut lagom till vårens Grand Opening, säger han.

Du behöver inte ens böja dig ned för att laga ditt nedslagsmärke.

– Jag har aldrig uppfunnit något tidigare. Men jag är intresserad av problemlösning och jag älskar golf. Min förhoppning är att fler golfare, från nybörjare till mer erfarna golfare, får lära sig att laga både sina egna och andras märken. Då får alla golfare bättre banor och vi kan hålla ner kostnader för skador och banskötsel.

Green Go visas under golfmässan i Malmö 9-10 oktober och rekommenderat utpris är 139 kronor.

– Det blir världslansering i min lilla monter på fyra kvadrat, säger Ingemar.

Läs mer på Green Go´s hemsida.

 

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Husqvarna Ceora kan förändra golfbranschen i grunden

Det finns 38 000 golfbanor runt om i världen. Samtliga klipps av en människa som sitter på…