Hem Out of Bounds | Blogg Frågan är inte ”hur många?” utan ”vilka?”

Frågan är inte ”hur många?” utan ”vilka?”

Jag misstänkte redan när jag skrev, att någon inte skulle uppfatta ironin.

Att vara ironisk i text är svårt eftersom alla inte uppfattar den. Det är en avvägning. Blir man för tydlig försvinner ju poängen med ironi.

I förra veckans nyhetsbrev skrev jag:

”Den här veckan inleddes på Golfmässan i Malmö. Precis som i fjol hölls mässan i fel stad och så kom det för lite folk. Allt var med andra ord precis som vanligt. Jag har besökt mässan i 17 år och det har alltid kommit ”för lite folk”. Men förändringar är kanske att vänta.”

Och när jag läser det nu så kan jag kanske i och för sig förstå att det kunde uppfattas som något annat än ironi.

Ända sedan jag började åka på mässan, då i Jönköping, har det klagats över att det varit för lite besökare på mässan. Varje år. Det har nästan blivit en ritual. Same procedure as last year… Och sedan mässan flyttades till Malmö har många nordbor tyckt att det begränsat potentialen för besökare från norra Sverige. (Vilket i och för sig är korrekt.)

Ovanstående får mig att tänka på en episod på Golf Digest – det kan ha varit 2004 – när vi bjöd in kunder och samarbetspartners till en smygläsning och en presentation av den utgåva som innehöll rankingen över Sveriges bästa banor det året. Vi hade hyrt Ardbeg Room i Gamla Stan, fixat god mat och fin dricka men bara 30 gäster dök upp.

Jag var djupt besviken. Och en smula sårad. Tills Johan Hagenfeldt, då VD på Birdie Golftours, sa:

”Du ska inte bry dig om hur många utan vilka som kom. Tänk efter – vem saknade du?”

När jag tänkte efter kunde jag konstatera att alla våra stora kunder och viktiga samarbetspartners hade varit där.

Och så är det nog lite med golfmässan också. Jag vet inte om årets mässa var mer eller mindre välbesökt än tidigare års. I mina ögon var antalet besökare ungefär som det brukade.

Vilket inte hindrade en och annan från att över en öl under ”firmafesten” på Kramer konstatera att det ”kom för lite folk”.

Men det viktiga är som sagt inte ”hur många” utan ”vilka”.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Det längsta och kortaste hålet i The Opens historia – på samma bana

Sommaren är här och låt oss titta framåt mot en av dess höjdpunkter: I sommar spelas den 1…