Hem Banor & klubbar Före detta HV-målvakt tar över ordförandeskapet i Jönköpings GK

Före detta HV-målvakt tar över ordförandeskapet i Jönköpings GK

Ola Svensson är ny ordförande i Jönköpings GK efter Ingrid Rehncrona, som suttit fem år i styrelsen och varit ordförande sedan 2013.

58-årige Ola Svensson har varit medlem i klubben i nästan 20 år. Han beskriver sig som en högst medioker golfspelare. Bättre var han med målvaktsklubban som Ola inledde sin idrottsbana.

Han var målvakt i HV71 när de gick upp i Elitserien första gången. Efter den egna spelarkarriären var han ungdomsledare i över 10 år i HV71.

Olas yrkeskarriär har en civilingenjörsutbildning kompletterad med ekonomi. Han har varit affärsområdeschef på Combitech, produktutvecklingsansvarig och VD på VSM Group samt haft ett antal styrelseuppdrag.

– Som ledare är jag en god lyssnare, analytisk och bra på att dra slutsatser från det jag hör. Mina olika yrkesroller har också lärt mig vikten att kunna delegera och motivera. Att lita på människor.

– Jag har rimlig bakgrund och känner att jag just nu har tid för uppdraget. Sedan ser jag en utmaning i att utveckla klubben. Jag har ett stort hjärta för Jönköpings GK.  Jag ser inga bränder som behöver släckas. Vi ska fokusera på upplevelsen, banan, området, klubbhuset och bemötande precis som tidigare.Trivsel hos medlemmar och personalen, stolthet för att vara en del av JGK. Vi ska också jobba vidare för att lägga en god ekonomisk grund för verksamheten, säger Ola på klubbens hemsida.

Ingrid Rehncrona är nöjd med vad hon åstadkommit under sina fem år i styrelsen. Klubben har gjort närmare en miljon i vinst 2017.

– Det visar att vi efter bolagisering och omorganisation nu är på rätt väg, avslutar Ingrid Rehncrona till JGK:s hemsida.

– Anledningen till att jag tog uppdraget, säger Ingrid, var att det fanns många förändringar i organisationen som behövde göras. Och det blev en långtifrån en mjukstart med en bana hårt sargad av vintern. Den nya organisationen mynnade ut i att vi minimerade antalet anställda och en ny ledning för banan tillsattes. Någonstans i det tuffa arbete som vidtog då lades grunden till det som känns så bra att lämna över idag, säger hon och fortsätter:

– I flera år har vi också jobbat för att få så mycket som möjligt i samlad regi för en bättre helhetsupplevelse. Idag har vi också det. Klubben äger rangen, shop och kansli är sametablerade, proverksamheten ägs av klubben och från och med 2018 är även shopen i klubbens regi.

– Vi inledde arbetet med bolagiseringen 2015 och när vi nu lämnar 2017 ska allt vara på plats. Bolagiseringen har tagit mycket tid och energi vilket har gjort att vissa framtidsplaner tillfälligt lagts på is. Skönt att vi är förbi det stora arbetet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …