Hem Banor & klubbar 4 saker som gjort Skerike till länets största golfklubb: »Den största satsning vi gjort«

4 saker som gjort Skerike till länets största golfklubb: »Den största satsning vi gjort«

Skerike Golfklubb

Modern teknologi, höjd servicenivå och ökad tillgänglighet har burit frukt. 

I dag är Skerike Västmanlands största golfklubb och klubbchefen Fredrik Olofsson och huvudtränaren Fredrik Hellsten kan peka på framför allt fyra saker som varit betydelsefulla.

Klubben grundades för 31 år sedan men då, 1992, förfogade Skerike Golfklubb bara över nio enkla hål utlagda på en åker.

I dag har klubben vuxit till länets största och i år var Skerike den enda klubben i Västmanland som växte i antal medlemmar räknat.

Det ökande medlemsantalet beror på flera olika saker. Men en sak har varit viktigare än andra, menar Fredrik och Fredrik: Utvecklingen av träningsanläggningen.

– Det är en av de största satsningarna i klubbens historia, säger klubbchefen Fredrik Olofsson.

På fyra punkter har man förbättrat rangeanläggningen och gjort den, menar Olofsson, närmast unik i regionen.

1. Helautomatiserad bollhantering

– Det är både ett säkerhetstänk och tidseffektivt. Tidigare var vi tvungna att stänga rangen en kväll i veckan för att plocka rent allt för att kunna klippa kommande dag, det behöver vi inte nu. Allt sköter sig självt med klipproboten och plockroboten som kan samla in 20 000 bollar per dag och leverera till det nya servicehuset.     

2. Modern rangeteknologi

– Med hjälp av radar skickas data om hur spelaren slår – längd, bredd, höjd, utgångsvinkel – in till någon av de tio skärmar som finns uppsatta eller om man nyttjar någon av de 17 ytterligare platser vi har där man loggar in via telefon eller ipad. Förutom att välja att bara träna slag kan spelaren även gå flera olika banor eller tillsammans med golfens yngre förmågor jaga monster. Det finns tankar på att skapa en vintertour.

3. Fler platser under tak

– Antal platser under tak är fördubblat till 20 stycken varav 10 platser med värme och belysning ute på rangen som gör att det går att använda den året runt och i princip dygnet runt. 

4. Fikamöjligheter och toalett

– Vi ville förenkla och underlätta, nu är det inte långt till något längre.

Siffrorna efter en första sommar med den uppdaterade rangen talar sitt tydliga språk:

– Vi ökade omsättningen på rangen under juni–juli med 70 procent och under augusti-september med ungefär 50. Betydligt bättre än vad vi vågade tro, säger Fredrik Olofsson

En grupp som särskilt lockas av den nya tekniken är ungdomarna.

– Det är där vi ökar mest. Vi märker tydligt att den satsning vi gjort på rangen attraherar den yngre generationen.

Finansieringen till de omfattande förbättringarna har delvis skett tack vare ett EU-stöd på 750 000 kronor från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling som klubben ansökte om via Länsstyrelsen.

Förbättringarna på anläggningen under 2023 omfattar även ett delvis nytt klubbhus som renoverats för att förbättra servicekvaliteten. Det nya klubbhuset har en mer öppen och inbjudande atmosfär med en stor veranda för restaurangens gäster. Fika, glass och dricka är flyttat till nedervåningen så 9-hålsfikat blir mer lättillgängligt.

– Det är mer välkomnande nu. Och allt sammantaget har blivit mer tillgängligt. Det handlar i grund och botten om hur man själv vill bli bemött när man kommer någonstans. Så vill vi att det ska vara här, så enkelt och tillgängligt som möjligt för alla medlemmar och gäster som kommer.  Modern och innovativ teknik i symbios med mjuka värden med andra ord.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

I anslutning till Gävle Golfklubb planeras ett nytt bostadsområde med 40 bostäder i olika …