Hem Utrustning & prylar Nu är det stopp: R&A och USGA vill begränsa slaglängden

Nu är det stopp: R&A och USGA vill begränsa slaglängden

driving range

USGA och R&A har nu publicerat sina slutsatser från deras gemensamma Distance Insights-projekt. 

Efter två års studier är deras inställning och slutsats tydlig:

De ökande slaglängderna måste stoppas!

Leder golfen fel

”Vi tror att denna fortsatta cykel av ökad slaglängd är oönskad och skadlig för golfens långsiktiga framtid”, skriver de båda organisationerna.

”Längre banor och längre rondtider leder golfen i fel riktning och behövs inte för att göra golf utmanande, roligt eller hållbart i framtiden.”

Organen motiverar det bland annat med att den strategiska utmaningen på många golfbanor äventyras när banorna inte kan göras tillräckligt långa för att hålla jämna steg med längdökningen.

Dessutom får trenden med längre golfbanor negativa konsekvenser.

”Enligt vår uppfattning finns en onödig betoning på längd, med en förväntan om att varje ny generation golfare ska slå golfbollen längre än tidigare. Golfens väsentliga karaktär och utmaningar beror inte på den absoluta längden på ett golfslag eller en golfbana. Och golf blir inte ett bättre spel varje gång slag- och banlängder ökar.”

Omfattande översyn

Distance Insights Project inleddes i maj 2018 gemensamt av USGA och The R&A som ville göra en omfattande översyn av slaglängden inom golf. Projektet granskade tre saker:

  1. Vad som bidrar till ökad slaglängd
  2. Dess effekter på spelet
  3. Golfintressenternas syn på längd.

R&A och USGA är övertygade om att ytterligare ökningar av slaglängden  kommer att ha en negativ inverkan på spelets framtid.

”Vi tror att golfen kommer att må bäst om utvecklingen med ständigt ökande slaglängder och förlängda golfbanor upphör”, skriver de.

Alla har fått bidra

Intressenter från olika delar av golfbranschen har varit involverade i Distans Insights Project: Spelare på alla nivåer, golfbanearkitekter, banägare, utrustningsleverantörer och golfförbund.

USGA och The R&A säger att de ska söka efter alla möjliga lösningar för att sätta stopp för att slaglängder ökar och att banor behöver byggas ut.

I rapporten tillkännager de båda styrande organen att de inom 45 dagarna kommer att publicera ”en mer specifik uppsättning forskningsämnen” med ”input” som ska äga rum under nästa år. 

Det kan dock ta tid att besluta vilka åtgärder som kan komma att krävs, om det berör begränsningar av utrustningen eller regeljusteringar. 

Begränsad utrustning?

Även om inga utrustningsrelaterade regeländringar har föreslagits, har de styrande organen sådana tankar. Rapporten slår fast att längdökningen till en del beror på att spelarna blivit bättre och starkare, och att hårdare banor har bidragit till de ökade längderna.

Men de styrande organens plan är att fokusera på hur utrustningsregler kan leda till en avkylande effekt på slaglängderna. Det skulle kunna handla om förändringar i reglerna för golfklubbor och bollar. Det skulle också kunna bli så att en lokal regel kräver att en viss typ av boll används på banan i specifika tävlingar.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…