Hem Folk Röhnisch anställer Cecilia Eklundh

Röhnisch anställer Cecilia Eklundh

Röhnisch Sportswear AB anställer golfproffset Cecilia Ekelundh till företagets nya tjänst, Marketing Director Golf Division. Örebroföretaget ser en stor potential för golfsortimentet.

– Vår vision är att bli det största golfklädesvarumärket för kvinnor i Europa och därför är detta ett naturligt steg i vår satsning. Cecilias bakgrund och specialkunskaper om damgolfen är precis vad vi behöver, säger Claes Röhnisch, VD på Röhnisch Sportswear AB.

Cecilia har under sin 9-åriga proffskarriär vunnit tre deltävlingar på damernas Europatour – Ladies European Tour – samt den första upplagan av Volvo XC Challenge 2005.

– Jag är väldigt hedrad över att få ta del av Röhnischs satsning på Europamarknaden och ser med spänning fram emot att få arbeta i en annan del av golfbranschen. Röhnisch golfkollektion är sportig, fräsch och kvinnlig, något jag tycker saknas i många golfshopar runt om i Europa. Jag kommer nu en tid framöver att arbeta för Röhnisch parallellt med min golfkarriär. Jag planerar att spela 20 tävlingar runt om i världen 2008 där jag också får ett ypperligt tillfälle att skapa nya kontakter och lära mig mer om hur golfmarknaden fungerar internationellt, säger Cecilia Ekelundh.

Bland de första uppgifterna som företagets marknadsansvarige på golfdivisionen, blir att skapa ett sponsringsteam med golftjejer från hela Europa. Cecilia kommer, även hon, att tillsammans med affischnamnet Maria Hjorth ingå i detta Team Röhnisch.

FAKTA: RÖHNISCH SPORTSWEAR

Röhnisch är ett svenskt företag som gör träningskläder för kvinnor. Det grundades 1945 av Hellmut Röhnisch, tillika Sveriges första svenska mästare i gymnastik. Företaget fokuserade i starten på gymnastikredskap och breddade sig till att även inkludera gymnastikkläder. Sedan 90-talet har Röhnisch specialiserat sig på träningskläder och var först med att lansera träningskläder i microfiber. 2002 bestämde sig Röhnisch för att enbart göra kläder exklusivt för kvinnor – Women Only – och samtidigt ge sig in på golfmarknaden.

Röhnisch Sportswear är ett familjeföretag i tredje generationen som finns i 20 europeiska länder samt Australien och Nya Zeeland med huvudkontor i Örebro. Företagets omsättning är 125 miljoner kronor för räkenskapsåret 2007/2008 där affärsområdet golf står för 25 procent.

FAKTA: CECILIA EKELUNDH

Bosatt i Sölvesborg, professionell golfare och egen företagare sedan år 2000. Utsedd till Rookie of the Year 2000 av Svenska PGA. Tre segrar på Ladies European Tour, vinnare 2004 och 2005 av Ladies Open of Portugal och 2006 av Ladies English Open. Är sedan 2001 medlem av LET och var medlem av LPGA 2006 och 2007.

Studier i Marketing och Sports administration vid Univ. of Tulsa, och Univ. of South Carolina, USA.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är SGF:s nye förbundsläkare

En distriktsläkare från Östergötland, med golf som hobby, tar över huvudansvaret som förbu…