VisitBritain lanserar nu en ny och större upplaga av www.golfinbritain.se , en omfattande golfguide på nätet. Turistbyrån är också största utställare på den nya resmässan Swedish Golf Travelers Fair som öppnar på Grand Hotel idag.


[ad#ad-4-liten]
– I år gör vi vår största golfsatsning någonsin i Sverige. Storbritannien är en perfekt destination för golfare, inte minst nu i kristider. Det är prisvärt, pundet har rasat nio procent gentemot kronan på ett år och banornas mångfald är unik, säger Leif Leganger, Marketing Manager, VisitiBritain.

Webbsidan www.golfinbritain.se guidar till några av de bästa golfbanorna och destinationerna i England, Skottland och Wales. Den brittiske golftalangen Oliver Fisher, 20 år gammal, utsågs nyligen till VisitBritains golfambassadör. På golfinbritain.se finns en intervju med honom, här berättar han om sina favoritbanor och sitt liv som ung golfare.

– Storbritannien har en speciell plats i hjärtat hos svenska golfare och de gillar den brittiska livsstilen. I vår golfsatsning innebär det att vi fokuserar mycket på mode och aktiviteter utanför banan, berättar Leif Leganger.

Det finns över 4 000 golfbanor i Storbritannien med varierande svårighetsgrad som lämpar sig för såväl nybörjare som avancerade golfare. Tävlingsbanorna är också öppna för allmänheten under vissa perioder.

– Det som är så unikt för oss svenskar är att de brittiska banorna är öppna hela vintern och från början av mars är greenernas skick, klimatet och ljusförhållandena optimala. Du kan börja spela i mars och ända in i november och förlänga din säsong åtskilliga månader, berättar Leif Leganger.

Swedish Golf Travelers Fair* är den första av en serie golfevenemang och aktiviteter som VisitBritain kommer att delta på under 2009. Storbritannien är största utställare med en monter på 100 kvadratmeter. Andra stora aktiviteter som är planerade i år är bland annat SAS Masters och Golfresan On Tour, där VisitBritain är en av fem stora sponsorer.

* Swedish Golf Travelers Fair är en ny mässa med fokus på golfresor och arrangeras på Grand Hotel (Vinterträdgården) i Stockholm, 20-21 februari.
[ad#ad-4-liten]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…