Hem Utrustning & prylar Titleist TS4 – drivern som bara en procent av alla golfare behöver

Titleist TS4 – drivern som bara en procent av alla golfare behöver

Förra sensommaren släppte Titleist TS2 och TS3, två drivers som skulle ge längre slag och uppfattas som lättspelade för de allra flesta golfare.

Men golfare med hög en svinghastighet som genererar mycket spin från tee, kan behöva mer spinnreduktion än den TS3 levererar. För den här lilla gruppen av spelare har TS4 tagits fram – en lågspinndriver som fortfarande ger en hög bollhastighet.

– Vill du slå bollen längre men har problem med att kontrollera spinn från tre, då är TS4 driver för dig, säger Josh Talge, Vice President of Marketing på Titleist. Även om vi vet att de flesta golfare gör bäst i att spela TS2- eller TS3-drivern, så finns det någon procent där ute som behöver en driver som så aggressivt reducerar spinntalet.

TS4 har ett mindre huvud, 430cc, jämfört med det 460 cc stora huvud som sitter på TS2 och TS3. I övrigt delar klubban de hastighetsförbättrande funktioner som finns på de tidigare modellerna.

Den stora skillnaden, förutom storleken, är att TS4 har en vikt i sulan strax bakom framkanten. Vikten flyttar tyngdpunkten mer framåt, vilket hjälper till att sänka spinntalet och sänker utgångsvinkeln. TS4 genererar 300 rpm mindre spinn än TS3. Den förändrade tyngdpunkten minskar TS4:s stabilitet på sämre träffar något.

TS4 en klassisk päronform, men kronans lutning och de böjda sidorna gör den mer aerodynamisk för att öka hastigheten genom nedsvingen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…