Hem Mode & konfektion Peak Performance tilldelades Årets Modeexportpris på Habit Fashion Awards

Peak Performance tilldelades Årets Modeexportpris på Habit Fashion Awards

Priset delades ut av näringsminister Maud Olofssons statssekreterare Jöran Hägglund på Habits modegala som hölls på Cirkus 13 november.
Peak Performance vann priset Årets Modeexportpris med juryns motivering:

”Av alla svenska modeexportörer är Peak Performance den största och exporterade mer än något annat modemärke under 2006. Med en tydlig etableringsstrategi, attraktiv design och hög teknologisk kvalitet har Peak Performance på kort tid lyckats att etablera sig i såväl Europa, Kanada och Japan. Deras exportandel har ökat stadigt de senaste åren och Peak Performance har lagt grunden för en fortsatt långsiktig exportutveckling.”

För det brutna räkenskapsåret 2006/2007 redovisar Peak Performance en omsättning på 1 005 miljoner kronor, vilket är en ökning med 24% jämfört med föregående år.

Rörelsemarginalen för räkenskapsåretuppgår till 15 procent. Exporten utgör 63 % av den totala omsättningen, dvs 633 MSEK.

Peak Performance produkter distribueras i mer än 20 länder via 1900 återförsäljare i Europa, Kanada och Japan samt i egna butiker, s.k. General Stores. Idag finns ett 60-tal General Stores, alla strategiskt placerade i orter som Åre, Stockholm, Chamonix, St Moritz, St Anton, Geneve, Berlin och Vancouver för att nämna några.

Peak Performance är Skandinaviens största klädmärke inom funktionellt sportmode med starkt internationellt fäste och tar fram kläder för bland annat skidåkning, golf, träning och friluftsliv samt erbjuder en sportswear-kollektion.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Mode & konfektion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Jordnära toner och djuriska mönster i Daily Sports höstkollektion

Daily Sports höstkollektion blandar jordnära toner och mjuka material med kontrastrika fär…