Hem Utrustning & prylar Kan Davids ”el-hjul” revolutionera golfvagnsmarknaden?

Kan Davids ”el-hjul” revolutionera golfvagnsmarknaden?

Över 10 000 arbetstimmar har de australiensiska ingenjörerna på Concourse lagt ned på att utveckla Smart Wheels – batteridrivna hjul avsedda för pushcarts.

På bara några sekunder och med ett par enkla handgrepp förvandlar de en vanlig pushcart till en fjärrstyrd elvagn.

Smart Wheels är gjorda för att passa på de flesta existerande pushcart-märken på marknaden.

Nu lanseras Smart Wheels i Sverige – och Europa.

I Sverige är MiToo agent för Smart Wheels. Daniel Tidebrink tror att Smart Wheels kan vända upp och ned på golfmarknaden:

– Det är som att jämföra en iPhone med en Nokia eller en tjock-TV med en flat screen, säger han.

– Utmaningen med att konstruera hjulen låg i att  få hjulen att kommunicera trådlöst med varandra, säger David McKay på Concourse när han besökte Sverige för att presentera sin banbrytande idé på Ullna under måndagen.

– Inuti hjulen finns ett kompakt utrymme som är förseglat och vattentätt. Där finns en elmotor som drivs med starka lithiumbatterier, avancerade sensorer som gör att hjulen kan kommunicera med varandra samt ett gyroskop som styrs via en fjärrkontroll.

Smart Wheels har fått två utmärkelser: IF-Award för Produktdesign och Australian Good Design Award för enastående design och innovation.

Smart Wheels finns i två varianter: Antingen köper man bara själva hjulen och fjärrkontrollen och monterar dessa på en befintlig push cart. Alternativet är att man köper Smart Wheels på The Concourse Vogue. Där sitter hjulen redan monterade. Själva hjulen kostar 12 000 kronor. Vill man att de ska sitta på vagnen, Concourse Vogue, då kostar det en tusenlapp till.

– Dollarn är dyr nu. När vi visade Smart Wheels på Golfstoremässan var intresset stort. Nyfikenheten var stor men det var inte många som ifrågasatte priset. Elvagnar med fjärrkontroll ligger lite högre, säger Daniel Tidebrink.

– I Australien är det en tredjedel som köper hjulen och fäster dem på sin befintliga pushcart medan resten köper Concourse Vogue, säger David McKay.

Fjärrkontrollen kan man antingen hålla i handen eller fästa den på en en anordning på själva vagnen. Man Den har en räckvidd på cirka 50 meter. Om vagnen tappar kontakten med fjärrkontrollen stannar den. Batteriet varar i två rundor men skulle oturen vara framme, och batteriet lägga av, då kan man frikoppla hjulen så att vagnen blir lätt att rulla på frigång.

Daniel Tidebrink, MiToo, David McKay på Concourse och Tim Johansson, MiToo.
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…