Hem Banor & klubbar Henrik Stenson designar om 36 hål på Österåker

Henrik Stenson designar om 36 hål på Österåker

Österåkers Golf meddelar att Henrik Stenson Golf Design under de närmaste åren kommer att göra en total 36-håls redesign av Österåkers Golfs nuvarande 45-håls golfanläggning.

Uppdraget är Henrik Stensons första designprojekt i hans nystartade designbolag. Projektet omfattar en Masterplan med design av 2×18 hål, korthålsbana och träningsanläggning. Arbetet påbörjas omgående. Projektet sammanfaller med ett annat pågående projekt där Österåkers Golf arbetar för att integrera flera bostadsområden med golfanläggningen.

”Jag är mycket stolt att mitt första projekt hamnar i Sverige. Mitt team och jag kommer att i nära samarbete med Österåkers Golf arbeta för att designa och ta banorna och anläggningen till en nivå som en av de absolut bästa i Skandinavien”, säger Henrik Stenson

”Efter en noggrann urvalsprocess av tilltänkta partners är vi mycket stolta att kunna knyta Henrik Stenson Golf Design till detta för Sverige unika projekt. Henrik har en unik erfarenhet av golf från hela världen, vilket gör att vi är övertygade om att Henrik och hans handplockade team kommer att vara den absolut bästa partnern för oss.”

Österåkers Golf har under lång tid målmedvetet arbetat för att utveckla markområden runt golfbanorna för bostäder och kommersiell verksamhet. Projektet med Henrik Stenson kommer helt att finansieras av Österåkers Golf utan kapitalinsatser från golfklubbens aktieägare eller upplåning”, säger Andreas Ljunggren, VD, Österåkers Golf

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…