Golfhäftet fortsätter att expandera – nu inkluderas 100 nya golfbanor i Tyskland. Totalt sett har Golfhäftet inför årets golfsäsong ett rekordstort utbud med 1200 golfbanor som erbjuder halva priset på greenfeen.

Utökningen av utbudet kommer som en följd av att resebranschen vittnar om en växande efterfrågan på utlandsresor efter pandemin.

– Tyskland är en stor golfmarknad med fantastiska golfbanor att upptäcka. Många banor ligger i unika slottsmiljöer där man skapar golfminnen för livet. Vårt utbud täcker hela Tyskland så oavsett om man tar bilen via Danmark till norra Tyskland eller besöker någon av storstäderna söderut kommer man att hitta en Golfhäftet-bana att spela, säger Johan Brandeby, Försäljningschef på Golfhäftet.

2020 var ett exceptionellt golfår även i Tyskland. Enligt Golfmarkt Deutschland 2021 upplevde landet den största ökningen av golfspelare sedan 2012. Antalet spelade rundor ökade med 8 procent jämfört med 2019. Mer än hälften av de tyska golfklubbarna hade en signifikant ökning av nybörjarkurser. Trots boomen av nya medlemmar är tyska klubbar angelägna om att attrahera golfturister från Norden. 

– 100 signade golfbanor ger oss en raketstart med Tyskland som golfdestination. Bland de anslutna klubbarna finns till exempel Krause-parkbanan Golf Club Hardenberg, inlandsbanan Haxterhöhe Links med 120 potbunkrar, samt Robert Trent Jones designade Golfclub Jakobsberg som ofta figurerar i topplistor över Tyskland vackraste golfbanor. Klubbarna är otroligt taggade på att ta emot golfturister igen efter ett år med ovanligt få utländska besökare, berättar Johan Brandeby.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…