Hem Banor & klubbar Stormigt möte på Halmstad om nya 17:e hålet

Stormigt möte på Halmstad om nya 17:e hålet

Styrelsen på anrika Halmstad Golfklubb ville förbättra säkerheten med en ny design på Norra banans sjuttonde hål, men medlemmarna satte sig på tvären på ett extrainkallat möte med över 270 deltagare.

Redan för flera år sedan fanns förslag på att göra om det sjuttonde hålet på Halmstad Golfklubbs välrenommerade Norra bana med en stor damm. Med säkerhet som motivation anlitades Peter Fjällman för att sätta sitt namn på det gamla förslaget, men ett större namn än så hade behövts för att få med sig en majoritet av medlemmarna.

Den föreslagna designen sades vara sådan att man inte skulle våga välja drivern, men flera tekniska problem med designen samt det faktum att många säkerligen ändå skulle chansa med en driver mot slutet av en mindre lyckad runda fick många att höja sina röster och antalet motförslag var nästan lika många som antalet medlemmar.

När styrelsen slog dövörat till och ville ”informera” igenom sitt förslag samlades över 200 namn in med krav på ett extramöte och den 3/6 dök drygt 270 medlemmar upp i Tylösand Hotels konferenscentrum. Efter en utläggning av Peter Fjällman släppte mötesordföranden ordet fritt.

Många argument för och emot hördes, mest sakligt och troligen en stor anledning till slutresultatet var en grundlig utläggning av mångårige medlemmen Bengt-Anders Holm, som inte skrädde orden varken om banarkitektens prestation eller den tillfälliga lösning man valt, som han kallade för ”en provokation mot medlemmarna”.

Mer lustigt, men ändå lika relevant, var Mats de Verdier, som påpekade att med de lagda förslagen skulle många medlemmar få både lägga upp, duffa ned bollen i vattnet, droppa, spela säkert långt över green ned i en bunker och sedan återigen hamna i vattnet efter ett toppat bunkerslag. Avslutningen, ”jag hatar vatten”, drog ned både skratt och applådåskor.

Efter avslutad diskussion försökte mötesordföranden att få röstningen att gå på styrelsens förslag, men efter begärd votering visade det sig att majoriteten ändå gått emot förslaget och hela förslaget med en damm på sjutton röstades ned.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Digital workshop: Så ökar ni golfklubbens intäkter!

Den här workshopen går igenom saker som alla styrelsemedlemmar i en golfklubb bör känna ti…