Varje år inträffar ungefär 100 000 allvarliga incidenter på golfbanor världen över, där golfspelare skadas av förlupna golfbollar som landat där de absolut inte borde.

Siffran gäller officiellt registrerade fall. Det faktiska antalet olyckor är förmodligen högre eftersom mörkertalen kan antas vara stora. 

Skadorna som orsakats av golfbollar har i många fall varit allvarliga. I ”bästa” fall orsakar de ”bara” rejäl smärta. I värre fall har de orsakat synförlust och det har till och med inträffat olyckor med dödlig utgång.

Kepsen Safetee är gjord för att skapa en tryggare golfmiljö.

På utsidan ser den ut som en ovanligt snygg golfkeps. Men – hemligheten sitter, som så ofta, på insidan. 

Safetee har ett inbyggt skalskydd kallat X-Light Protector, som gör att golfbollar som träffar användaren inte orsakar lika allvarlig skada om en sådan skulle träffa huvudet.

Dolt på kepsens insida sitter en skyddsbarriär som dämpar kraften från golfbollen med upp till 87 procent!

En keps som skyddar.

Kepsen är särskilt lämplig för barn och ungdomar samt nybörjare som kanske inte har utvecklat samma uppmärksamhet i golfmiljöer som mer erfarna golfare. Men alla som rör sig på en golfbana kan gynnas av att bära en Safetee-keps om olyckan skulle vara framme. 

Safetee tog fram X-Light Protector-teknologin i samarbete med en expert på tillverkning av skydd för sport- och medicinindustrin. En speciell termoplast (polyuretan) utvecklades speciellt för kepsen. Fördelen med denna polyuretan är att den har en särdeles bra stötdämpning. Detta kan minska risken för skador på huvudet avsevärt och förhindra allvarligare olyckor.

Innan corona-pandemin böt ut i början av 2020 visades en prototyp av kepsen upp på PGA Merchandise Show i Orlando, USA och erhöll där priset för PGA-mässans mest innovativa koncept. 

Prisvinnande redan som prototyp.

Det var många som fick upp ögonen för Safetee där och då:

– Efter det fick vi omedelbart nya sponsorer och investerare och intresset för Safetee ökade över hela världen, säger Philipp Schneiderg, grundare av Safetee.

Nu har Safetee lanserats på marknaden och försäljningen rullade i gång i oktober.

– Återkopplingen har hittills varit genomgående positiv, säger Philipp Schneider.

En perfekt keps för barn.

– Barn tycker att kepsen är riktigt cool, deras föräldrar är entusiastiska och både professionella spelare och golfklubbar gillar idén. Bland golfare har det redan diskuterats att sätta Safetee som en nya standard på golfbanor. I synnerhet de som befinner sig i riskgrupperna, såsom barn, nybörjare och greenkeepers, kan skydda sig mycket enkelt med Safetee.

Inledningsvis säljs kepsen i Tyskland, Österrike, Danmark och Sverige. Nästa år kommer Safetee att lanseras i övriga Europa, Asien samt USA.

Trots det inbyggda skyddet upplevs inte Safetee som vare sig varm eller obekväm. Det beror på att kepsen är designad med speciella ventilationsöppningar och tillverkad av ett högteknologiskt tyg som andas.

Safetee finns i dag i fem färger och ytterligare fem färger kommer till våren.

Kepsarna går att individualisera med en eller flera logotyper för företag och organisationer. 

I dag säljs Safetee i företagets egen onlinebutik och hos utvalda B2B-återförsäljare. Inom en snar framtid kommer Safetee också  att finnas golfklubbar och i pro-shopar.

Läsare av Golfbranschen som beställer kepsen kan använda följande kod för att erhålla 10 % rabatt: Golfbranschen10

Pro-shopar och golfklubbar som vill inkludera Safetee i sitt sortiment kan mejla Felix HessSafetee eller kontakta honom på telefon: +49 (0) 162 216 06 42

Kolla filmen nedan:

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Smart molntjänst för golfklubbar: Husqvarna Fleet Services™ ger full kontroll över din maskinpark

Att hålla reda på en stor maskinpark kan vara utmanande. Men nu finns en enkel lösning: Hu…