Hem Utrustning & prylar Leverantörer Richard S. Johnsons vinnande Adams-driver får ett namn

Richard S. Johnsons vinnande Adams-driver får ett namn

9015D-drivern från Adams får ett nytt namn när den nu släpps i USA.

Klubban är utvecklad speciellt för Long Drivers of America och användes som prototyp av Richard S. Johnson när han vann U.S. Bank Championship.

Namnet på klubban blir Insight Tech a4 och den kommer att börja säljas i USA den 1 oktober. Pris: 499 dollar (med Matrix Ozik-skaft).

Klubban har också använts av spelare som Rory Sabbatini, Charles Howell III, Brad Bryant, Bernhard Langer och Jim Furyk. Den senare bytte dock till en Titleist 909-driver nyligen.

”Klubban sattes i spel tidigare än vi hade räknat med och sedan spred ryktet sig i omklädningsrummen, att vi hade något speciellt på gång”, säger Scott Burnett, senior design engineer på Adams. ”När vi såg resultaten och fick bra feedback från spelarana så agerade vi snabbt för att också få ut den till konsumenterna.”

Insight Tech a4 är designad för att ge ökad längd för bättre spelare. Inledningsvis var den ett koncept för Long Drivers of America, som konsultade och testade fram klubban. Klubban har en 15 grams vikt i bakre sulan för att flytta COG och ge optimal bollbana och en medium spin rate. Det päronformade klubbhuvudet är utformat för att nå en högre svinghastighet skapat av minimalt motstånd.

En släkting, 9016D, togs också fram för LDA – men den är avsedd främst för de spelare som har en svinghastighet över 120 miles per hour.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Leverantörer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cobra öppnar tourbussen för kunder och vanliga golfare under Scandinavian Mixed

Förra året i maj rullade Cobras tour truck ut på vägarna för att bistå kontrakterade Cobra…