Hem Ekonomi & affärer Vesterby Golf jagas av kronofogden – riskerar konkurs

Vesterby Golf jagas av kronofogden – riskerar konkurs

 Vesterby golf har ekonomiska problem. Tre bolag med kopplingar till golfanläggningen jagas av kronofogden – totalt upppgår skulderna till drygt en halv miljon kronor.

Vesterby golf invigdes i juli 2006. Anläggningen, med kansli och restaurang i en gammal herrgård, kostade 30 miljoner kronor att bygga. 450 personer hade då köpt spelrätter för 41 000 kronor styck.

 I dag är tre bolag med kopplingar till anläggningen – Västerby gård AB, Vesterby golf AB och Westra by fastighets AB – skuldsatta. Tillsammans hade de skatte- och leverantörsskulder på drygt en halv miljon kronor.

 Ulf Botolfs är VD i alla tre bolagen:

 ”Företaget har gått med förlust i år och det är skälet till att skulderna inte är betalda”, förklarar han för Corren.se.

Bland annat nämner han en havererad flispanna (700 000 kronor i reparationskostnader) att laga. Dessutom blev sponsorintäkterna 1,5 miljoner lägre än budgeterat.

 ”Vi arbetar på att hitta en långsiktig finansiell lösning, men ingenting är klart. Vårt mål är att vi ska lösa det här inom några veckor. Vi kommer att släppa in en partner.”

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

De lämnar sina jobb på golfklubben för att satsa på egen startup

Business Board växer och nu väljer Linda Nevrén och Eleonore Höglund att satsa allt på sin…