Hem Banor & klubbar Golf viktig del i nytt boendekoncept i Malmö

Golf viktig del i nytt boendekoncept i Malmö

 Just nu börjar framtidens boende etableras vid Öresundsbron i Malmö – vid randen av Kalkbrottet i Limhamn har Victoria Park, ett nytt boendekoncept, börjat ta form. Victoria Park erbjuder bostadsrätter med mycket hög standard, för människor med en aktiv livsstil och krav på bekvämlighet. Bland annat lockar man med ett eget golfträningsområde i parken.

Här anläggs en puttinggreen där de boende ska kunna träna eller värma upp före avfärden till golfbanan. Dessutom kan samordning av transporter till och från golfbanan, samt bokning av starttider på olika banor ske genom receptionen.

Detta är en boendeform som länge varit populär internationellt, men är relativt ny i Sverige. Brist på tid och ökade krav på en högre levnadsstandard har gjort att trenden nu även nått hit.

Den första Victoria Park-enheten i Malmö utformades av arkitekten Sten Samuelson, landskapsarkitekten Per Friberg och konstnären Carl Fredrik Reuterswärd i slutet av 1970-talet. Det är en unik byggnad med inspiration från ett franskt kloster i morisk stil. Här ska livet kunna levas enkelt med allt vad den boende behöver inom nära räckhåll. De boende kommer att kunna njuta av bland annat biograf, bibliotek, lounger, delikatessbutik, bageri, spa med inom- och utomhuspooler samt restaurang.

Bostadsrätterna har ett ljust och stilrent formspråk och en öppen planlösning med mycket hög och modern standard. Kvaliteten går igen i allt från noga utvalda och vackra material till kloka och genomtänkta planlösningar. Victoria Park har försökt att bevara den unika känsla som genomsyrat och fortfarande genomsyrar byggnaden, samtidigt som de fokuserat på design och bekvämlighet. Service, enkelhet och en rejäl portion vardagslyx är några av nyckelorden för Victoria Park.

Försäljningen av lägenheter har nyligen startat och de första boende beräknas kunna flytta in sommaren 2009.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…