Hem Marknad & media Tusen golfare anmälda till Cobras One Length-kampanj: ”Galet bra.”

Tusen golfare anmälda till Cobras One Length-kampanj: ”Galet bra.”

För mindre än en vecka sedan lanserade Cobra marknadsaktiviteten One Length Challenge – en chans för vanliga golfare att under en säsong få prova på Bryson DeChambeaus teori om lika långa järnklubbor.

Tidigt i tisdags morse kom den 1 000:e ansökan in.

– Det bevisar  att intresset för One Length är enormt, säger Martin Willners, marknadschef på Cobra Puma Nordic.

– Vi märkte av en förändring redan i höstas när Bryson vann sina två tävlingar på raken, och nu är det tydligt att intresset bara växer.

Med fem vinster på PGA-touren under mindre än ett år har Bryson DeChambeau grundlagt ett genuint intresse för One Length.

– Vi hör allt fler golfare lovorda Cobra One Length när de har gett klubborna en riktig chans, och flera av våra egna säljare har bytt till One Length och säger att de har blivit betydligt jämnare med dem, säger Martin Willners.

Därför bestämde sig Cobra för att göra ett test och låta tio vanliga golfare i Norden få låna ett set med One Length under en säsong och se ifall de sänker sin handicap snabbare än vad andra golfare gör.

– Grejen med One Length Challenge är att vi vill se om vanliga golfare som byter till One Lenghth sänker sin handicap snabbare än den normale spelaren, säger Martin. Tio spelare i Norden – fyra i Sverige samt två vardera i Danmark, Norge och Finland – får låna ett komplett set från oss där järnklubborna ska vara One Length. De får göra en custom fitting hos en Cobrashop och sedan stämmer vi av i augusti hur det har gått för dem. Som morot får den som har sänkt sig mest under perioden behålla alla klubborna.

Intresset för att vara med i One Length Challenge visade sig alltså vara större än Cobra hade väntat sig. Redan efter första dygnet hade över 300 golfare anmält sig.

– Vi hade hoppats på kanske 500 ansökningar, men det här är ju helt galet bra. Och det bara rullar på – just nu är vi uppe i 1 073 ansökningar. Och det är verkligen alla typer av golfare som är intresserade: från 15 till 82 år i ålder och från +2 till 36 i handicap.

Ansökan pågår till 10 april, och därefter inleds jobbet med att välja ut fyra spelare från Sverige, två från Danmark, två från Norge och två från Finland som får låna ett komplett golfset från Cobra. Den spelare som sänker sin handicap mest under testperioden får dessutom behålla sina klubbor.

– Vi ska se till att det blir en skön blandning av golfare vad det gäller ålder, handicap och kön, säger Niklas Knutsson, Head of Golf CPG Nordic. Det är otroligt roligt att så många är intresserade av att testa One Length, och inte minst är det en tydlig signal till alla golfbutiker att ha One Length hemma för intresset för One Length finns definitivt. Nu hoppas vi på att nå 2 000 ansökningar innan ansökningstiden är över, det vore fantastiskt roligt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…