Hem Banor & klubbar De lämnar sina jobb på golfklubben för att satsa på egen startup

De lämnar sina jobb på golfklubben för att satsa på egen startup

Linda Nevrén och Eleonore Höglund.

Business Board växer och nu väljer Linda Nevrén och Eleonore Höglund att satsa allt på sin egen affärsidé.

Därför lämnar Linda sitt jobb som kanslichef på Halmstad Golfklubb och Elonore sitt jobb som klubbchef på Tjörns Golfklubb.

I dag används Business Board av 45 golfklubbar i Sverige och det finns pilotklubbar i Norge, Danmark, Finland och Spanien. Planen är att även utveckla tjänsten för andra idrotter än golf.

– Vi får 1-2 nya golfklubbar varje vecka som tecknar och vi fortsätter utveckla systemet med fler smarta funktioner för uppföljning och verksamhetsstyrning, säger Linda Nevrén som är vd för Sport Boss AB.

Lansering av Business Board gjordes 2021. Affärsidén kom från ett examensarbete på GKCU – Golfens klubbchefsutbildning, som ledde till en gemensam startup och marknadens första digitala verktyg för golfklubbarnas verksamhetsstyrning.

Nu har de gjort sin första nyanställning: Richard Svalling som tidigare var klubbchef på Eskilstuna Golfklubb.

– Tidigare i år genomförde vi vår första emission och nu kände vi att vi både hade möjligheten och behovet att utöka vårt team ytterligare. Richard kommer ha tjänsten som account manager, det är viktigt för oss att inte bara få in nya klubbar, utan även kunna vårda de vi redan har och fungera som rådgivande.

– Efter 17 år som klubbchef på Eskilstuna GK har jag sett stora förändringar för alla som jobbar med administration på en golfklubb. Det finns ett stort behov av att effektivisera administrationen hos golfklubbar, för att i stället kunna lägga resurser på att exempelvis skapa mervärden för medlemmar och gäster. I en golfklubb är det lätt att prioritera investeringar i utrustning eller maskiner, men ofta finns det även ett stort behov av att investera i system som effektiviserar administrationen och i sin tur leder till en ökad lönsamhet, säger Richard Svalling.

I Business Board förs ekonomiska data snabbt och enkelt över från golfklubbens redovisningssystem via integration och tillsammans med bokningsstatistik från Golfens IT System, skapas viktiga nyckeltal som Snittgreenfee, RevPATT (Revenue Per Available Tee Time) och CostPATT (Cost per Available Tee Time). Systemet har även en samlad resultatredovisning, som visar det totala resultatet för flera olika bolag, till exempel om man som golfklubb bedriver både aktiebolag och ideell förening.

Linda och Eleonore har även blivit GIT-utbildare för Svenska Golfförbundet.

– Det är en stor fördel för alla parter med tanke på integrationen mellan systemen och alla de frågor vi ofta får om GIT genom vår kontakt med klubbarna, säger Linda Nevrén.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Regeringen utreder skattefördelar för företag som sponsrar idrottsverksamhet

Regeringen utökar utredningen om skatteincitament för juridiska personers gåvor till ideel…