Hem Ekonomi & affärer Danska Lars Kjær tar över Pro Backup

Danska Lars Kjær tar över Pro Backup

Sun Mountain

Den största självständiga golfgrossisten på den danska marknaden, Lars Kjær & Co., har tagit över svenska Pro Backup AB. Därmed skapas Nordens största självständiga leverantör till golfklubbar, proshops och specialiserede golfbutiker på båda sidorna av Öresund.
Det nya företaget får namnet Sports Backup, detta blir namnet på grossistverksamheten i både Danmark og Sverige. Samtidigt kommer en ny gemensam logo och Hemsida för företaget, det nya namnet kommer att vara fullt implementerat, när golfsäsongen 2013 drar i gång.
”Vi är otroligt stollta och glada för att vi lyckades att få ett avtal i hamn med ägarna av Lars Kjær & Co., så att vi kan vara en del i stävandet att skapa Nordens starkaste leverantör till golfmarknaden. Med sammanslagningen kan vi erbjuda en ännu bättre service till den svenska golfmarknaden, dessutom får vi några tillskott av marknadens snabbast växande samt mest innovativa produkter, säger Kalle Löw, som tillsammans med Per Sjöström fortsätter i Sports Backup med ansvar för den svenska marknaden.”
De två verksamheterna, som nu smälter samman, har båda över 20 års erfarenhet i golfbranchen och har under dessa år haft en god kännedom om varandra, då de genom åren har haft agenturerna på samma varumärken i både Sverige og Danmark.
”Vi förväntar oss att kunna utvidga det gemensamma produktsortimentet under kommande år, när leverantörer upptäcker att Sports Backup bygger broar till övriga Norden. Vi är redan i förhandlingar med en rad intressanta leverantörer för att utvidga vårt gemensamma sortiment. Ett första steg är att även den Svenska delen av bolaget får tillgång till Bridgestone Golf, ett av de snabbaste växande bollmärkena, detta distrubueras redan i Danmark då de kontrollerar distributionen i hela Norden, säger Kalle Löw, som är overbevisad om, att kunderna av golfutrustning i både Danmark och Sverige kommer att välkomna det nya företaget:
”Det är generellt en önskan om färre och starkare leverantörer, Sports Backup kommer i båda länderna att vara full sortiments leverantörer, som tillfredställer de flestas behov. Vi är helt införstådda med att det inte är helt realistiska mål, men oavsett detta är vi oehört stolta över att deltaga i en konsolodering som på sikt skall förbättra tillväxten i golfbranchen med en större kundbas i två länder”

Sports Backup blir i både Danmark och Sverige distributör av en rad av golfmarknadens starkaste produkter och märken. Det gäller bl.a. Bridgestone Golf, Sun Mountain, Big Max, Bushnell, Tommy Armour, samt övrigt som våra Pro´s och Golfare behöver.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ryder Cup 2023 i Rom omsatte 262 miljoner euro – ökning med 11 % jämfört med Paris

271 000 människor från 100 olika länder närvarande när Italien arrangerade landets första …