Hem Banor & klubbar Alexander Björk kan bli ett riktigt klipp

Alexander Björk kan bli ett riktigt klipp

Alexander Björk

Golfspelaren Alexander Björk från Växjö GK blev den 24:e augusti världens första börsnoterade golfspelare. Under börsintroduktionens första sju dagar investerades drygt 108.000 SEK i Alexander via sportbörsen Trade in Sports.

Golfspelaren Alexander Björk är 22 år och tar in externa finansiärer för att finansiera sin satsning mot Europatouren. Privatpersoner och företag kan sedan den 24:e augusti köpa andelar som berättigar till en del av de prispengar Alexander Björk spelar in under de kommande fyra åren.

Totalt tar Alexander in upp till 396 000 kronor under en introduktionsperiod som varar fram till årsskiftet. Under introduktionens första vecka investerades drygt 108.000 SEK. Eftersom mer än 25 procent av andelarna redan har sålts talar mycket för att introduktionen kommer fulltecknas i förtid.

Alexander Björk säger:

”Det har varit en omtumlande men fantastiskt rolig vecka. Intresset har varit mycket större än vad jag vågade hoppas på. Det är många som har hört av sig och varit nyfikna och även folk som har investerat och som vill önska lycka till. Det känns enormt inspirerande att ha en grupp investerare som kommer följa mig framöver. Som golfspelare har man ofta ett litet team omkring sig men nu blir vi en stor grupp som gör den här satsningen tillsammans. Nu ligger fokus på att toppa formen till Europatourkvalet i Stoke om ett par veckor”.

Graham Crisp, Alexanders tränare och en av investerarna säger:

”När jag fick höra om möjligheten att investera i Alexander ville jag givetvis vara med. Alexander är en stor talang och väldigt ambitiös med sin golf. Jag hoppas och tror att min investering på 10.000 kronor kommer att ge bra avkastning”.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Digital workshop: Så ökar ni golfklubbens intäkter!

Den här workshopen går igenom saker som alla styrelsemedlemmar i en golfklubb bör känna ti…