Hem Banor & klubbar Årets golfklubb 2019 är utsedd: ”En pionjärklubb”

Årets golfklubb 2019 är utsedd: ”En pionjärklubb”

Föreningen Golfjournalisterna utser varje år årets golfklubb.

2019 föll valet på en skånsk klubb vars rykte vuxit i skuggan av de omgivande storheterna.

Ur motiveringen:

”Allerum GK är en klubb och en anläggning som fungerar i stor harmoni med platsen där den ligger och med människorna som bor där.

Från det enskilda spontana initiativ som innebar att en lokal lantbrukare tillfälligt fick klippa ruffarna den heta och torra sommaren 2018 för att därmed få mat till sina djur – till diverse lokala projekt där klubben samarbetar med byalaget, skolan, kyrkan och idrottsföreningen.

Allerum GK har varit en pionjärklubb inom SGF:s jämställdhetsprojekt Vision 50/50, inte minst genom sin kvinnliga ordförande Alison Dieden.

2018 arrangerade man en LETAS-tävling (nivån under damernas Europatour). 2019 har tävlingen uppgraderats till ”PGA-championship” och målsättningen är att bli den tävling på svenska damtouren med högst prispengar.

18-hålsbanan har även använts vid flera kval till Nordic League för herrar. Banan kan sättas upp med tuffa flaggplaceringar men går att anpassa för alla typer av golfare tack vare sina sex tees från 48 till 63.

Dessutom förfogar klubben över Parkbanan, nio hål Pay & Play med tee 45 och 52 och med par 36, samt en Äventyrsbana med sex hål för knattar.

Restaurangen på Allerum.

Den stora ”Ladan” har genomgått en imponerande omvandling och blivit ett modernt och funktionellt klubbhus. Restaurangen på andra våningen sticker ut med sin generösa takhöjd på dryga fem meter.

Med sitt stora lokala nätverk, med 1 400 medlemmar varav 95 procent finns i närområdet och med 27 + 6 golfhål som passar såväl elit som nybörjare lever klubben och anläggningen väl upp till sin stolta devis: Rum för alla – Allerum!

Därför har Golfjournalisterna utsett Allerum GK till Årets Golfklubb 2019.”

[toggle title=”Golfjournalisterna” type=”close”]Golfjournalisterna är en fristående organisation, obunden av förbund, myndigheter, media och kommersiella intressen. Föreningen har ett hundratal journalister, fotografer och andra som återkommande arbetar med golf i media som medlemmar, och arrangerar varje år en rad utbildningsträffar, deltar i omröstningen av Årets golfare samt utser Årets Golfklubb.[/toggle]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…