Hem Banor & klubbar Allerums Golfklubb hoppas på lyft med ny restaurang: ”Vi satsar stenhårt”

Allerums Golfklubb hoppas på lyft med ny restaurang: ”Vi satsar stenhårt”

Allerum golfrestaurang

Allerums GK ligger lite vid sidan av skånegolfens allfarvägar – men nu ska man ta en mer framträdande plats på den svenska golfkartan.

I år invigdes en ny restaurang med toppmodernt kök och nästa år byggs både shop och reception om.

– Vi är lite mer anonyma än andra banor i den här trakten men vi försöker. Varumärket jobbar vi stenhårt på, för att det ska bli bättre.

Restaurangen, som ligger på andra våningen i en tidigare stallbyggnad, kostade 7 miljoner att färdigställa. Takhöjden är imponerande 5,40 meter.

Pelle Weimenhög, en av anläggningens tre delägare, är påtagligt stolt över resultatet.

– Det fanns en liten restaurang här tidigare den var inte i närheten av den vi nu byggt. Det här är ett riktigt kök med senaste tekniken i allt: spisar, fritös, ugnar, stekbord, disk… allt. Vi har ju precis dragit i gång och det har varit dyrt så i år går vi baklänges ekonomiskt. Det är dyrt att starta restaurang men gör man en sån här satsning måste man löpa linan ut.

– Jag har byggt det själv, tillsammans med en av de andra delägarna, Vi har så klart fått hyra in elektriker och sånt men annars har vi ritat och byggt själva.

Detsamma gäller faktiskt själva golfbanan som byggdes för 25 år sedan.

– Jag byggt den också och ritat delar av den.

De senaste åren har man jobbat hårt med banan tillsammans med förbundets bankonsulent, Göran Hansson.

– Vi sköter enligt de riktlinjer han gett oss. Jämfört med för några år sedan så är banan lite annorlunda i dag. När vi byggde den var målsättningen att ha en svår mästerskapsbana. Nu vill vi att det ska vara mer lättspelat. Det ska vara roligt. Vi har haft som mål att få ned rondtiderna. Man ska kunna gå runt 18 hål på 3.50 och det är där vi ligger.

Pelle Weimenhög var en av de tre som var med och startade Allerum för 25 år sedan. De sålde anläggningen 2005 men köpte tillbaka den 2009.

– Det var ju lite ”hallabaloo” här ett tag, med ekonomin, som hos så många andra. Men det har har rättat till sig nu. När vi tog över anläggningen igen bestämde vi oss för att satsa ordentligt på den och göra något bra av den.

Nu är ekonomin i ordning.

– Det är ju inte så att vi rullar i pengar men vi håller undan våra räkningar. Allt överskott går tillbaka i banan: I kök, restaurang, maskinpark och skötsel. Nästa år ska vi bygga bygga vidare. Vi ska göra en  balkong med kaffelounge i anslutning till restaurangen och så ska vi bygga ny shop och en ny reception där den gamla restaurangen låg.

Framför allt görs investeringarna för medlemmarna. Allerum ska inte ge sig in i konkurrensen om konferens- och weekendgolfare.

– Det går inte när man har ett Scandichotell 7 kilometer bort. Så vi satsar på spel och mat.Vi satsar på våra medlemmar, säger Pelle Weimenhög. Vi har inte möjlighet att få lika många greenfeegäster som Arild, Mölle, Vasatorp och Rya. De har ett annat varumärke. Men de som kommer hit och tror att vi är någon vanlig landsortsbana, de ska tycka att det är bra.

Pelle Weimenhög framhåller en fördel som ingen annan bana i Sverige har: Bussen från Helsingborg stannar 15 meter från första tee.

– Om du tar bussen från Knutpunkten i Helsingborg och hoppar av vid Allerum. Då anmäler du dig i receptionen och går sedan till första tee. Då har du gått kanske 50 meter. Det är inte många som kan slå det.

Klubben har 1 360 medlemmar.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…