Hem Marknad & media Ny europeisk PGA-allians bildad

Ny europeisk PGA-allians bildad

Under The Open 2023 i Liverpool, England, grundade PGA of Sweden och PGA of Germany The European PGA Alliance. Sedan dess har även PGA i Storbritannien, Norge, Frankrike och Spanien anslutit sig till alliansen.

Genom att göra det ompositionerar sig Europas viktigaste PGA-föreningar i det politiska golflandskapet vilket ger tyngd åt den kollektiva rösten.

– Vårt mål är att främja samarbetet mellan de nationella PGA-förbunden i Europa. Vår vision är att göra de nationella PGA-förbunden och deras medlemmar till golfens mest värdefulla tillgångar på den egna marknaden, säger Marcus Lindell, ordförande för PGA of Sweden.

Alliansen kommer att bestå exklusivt nationella europeiska PGA som arbetar tillsammans till ömsesidig nytta.

Johan Hampf, PGA of Swedens vd:

– Den nya alliansen borde växa. Fler medlemmar är välkomna. Det första steget i grundandet är gjort, nu bjuder vi in fler av Europas PGA:er att bli medlemmar i The European PGA Alliance. Vi vill välkomna både stora och mindre förbund att gå med oss för att marknadsföra golf i Europa och stärka varje enskild medlem på sina respektive marknader. Alla medlemmar är suveräna, arbetet bygger på frivilligt deltagande och frivillig finansiering av medlemsländerna. Detta säkerställer att alliansmedlemmarnas intressen alltid är högsta prioritet.

Fram till slutet av februari 2023 hade både PGA of Sweden och PGA of Germany tillhört Confederation of Professional Golf. PGA i Storbritannien och Irland hade redan lämnat 2019.

– Här handlar det om att ha ett nära samarbete med de andra europeiska PGA-föreningarna, och även om att de större PGA-föreningarna hjälper de mindre som borde dra nytta av de erfarenheter som vi i till exempel Tyskland eller våra kollegor i Sverige redan har haft, säger Rainer Goldrian, VD för PGA i Tyskland.

– Den nya alliansen ska vara en förening designad av medlemsländerna till förmån för medlemsländerna, en absolut ideell organisation som uteslutande handlar om att utbyta idéer, hjälpa varandra och stötta varandra med expertis på bred basis, bekräftar Kariem Baraka, president för PGA i Tyskland.

Regelbundna onlinemöten med medlemsländernas representanter planeras på både politisk och operativ nivå, samt en årlig kongress för medlemmar att delta i. Ett lagmästerskap för medlemsländernas proffs står också på de grundande föreningarnas önskelista. Det första mötet i den nya The European PGA Alliance är planerat till 21 till 24 november, då medlemmarna kommer att sätta upp de första konkreta målen och riktlinjerna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…