Hem Banor & klubbar Han ska bygga en ny golfby med 842 bostäder

Han ska bygga en ny golfby med 842 bostäder

Nils-Åke Hallström

Sandnäsets golfby blir namnet på Nils-Åke Hallströms nästa stora projekt – ett bostadsområde på 842 bostäder fördelat på 131 byggnader, vid Sandnäsets Golfklubb.

Banan är ritad av Jeremy Turner och de första nio hålen stod klara för spel 2002. 2008 byggdes banan ut till 13 hål som löper i en kuperad skogs- och parkterräng med vyer över Storsjön och fjällen.

Sandnäsets Golf

Banan ägs och drivs av Hallströms Verkstäder som tog över banan och driften av den i april 2013 efter att den tidigare klubben (Krokoms Golfklubb) gått i konkurs.

Nils-Åke Hallström är tredje generationen som driver i familjeföretaget Hallströms som funnits i i jämtländska Nälden i över 100 år.

Företaget har 150 anställda och omsätter nästan 400 miljoner kronor.

Hallströms har genom historien tillverkat plåtprodukter av olika slag. Tidigare i år mottog Nils-Åke Hallström Näringslivsmedaljen 2022.

Bostäderna som nu planeras kommer att ha utsikt över Dvärsätt, Storsjön och den jämtländska fjällvärlden. Boendet består av gathus, villor, radhus och flerbostadshus.

Tanken är att golfklubbens personal ska kunna hjälpa till med fastighetsskötsel parallellt med jobbet på banan. Reception och restaurang är tänkta att bli ett centralt nav för hela området och klubben blir en attraktivare arbetsgivare som kan erbjuda helårssysselsättning.

Klubbhuset kan användas till sociala aktiviteter som bridgekvällar, dans, vinprovningar med mera.

Golfbanan ligger nära Österund (cirka 10 minuter) och Krokom vilket anses göra området attraktivt även för de som är beredda att pendla till jobbet i utbyte mot en härlig boendemiljö.

Byggstart är tänkt att ske nästa höst.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…