Hem Out of Bounds | Blogg Golfbaren ordnar svenskt mästerskap i puttning på konstgräs

Golfbaren ordnar svenskt mästerskap i puttning på konstgräs

Vill man se garanterat bra puttning ska man åka till Golfbaren i Jungfrusund 29 augusti.

Där och då arrangeras Swedish Adventuregolf Masters (SAGM) 2020.

Tävlingen kan beskrivas som SM i minigolf – på konstgräs!

Sveriges bästa puttare är på plats!.

Golfbaren finns nu på fem ställen i Stockholm, där kanske särskilt Swing på Surbrunnsgatan i Vasastan blivit många golfares vardagsrum under vintrarna.

Golfbarernas ägare Hans Olofsson är både arrangör och spelare. Han utmanade Gunnar Bengtsson om VM-guldet 2019, ända fram till en sudden death.

– Jag tror det blir en välspelad tävling, banorna är roliga att spela och ger många spik om man hittar rätt linjer och tempo, men det är också små marginaler. Med de stora pengarna i superfinalen kommer det bli spännande att se vilka som håller nerverna bäst i styr.

Banorna på Jungfrusund, Ekerö, ligger på en brygga med egen sandstrand. Hålen är nya sedan förra året och beskrivs som relativt enkla men rättvisa och deltagarna som redan påbörjat sina förberedelser pratar om en jämn och spännande tävling.

Prispotten uppgår till ca 200 000 kronor tack vare en stor sponsringsinsats från företag och klubbar verksamma inom sporten. Vid superfinalen på söndag eftermiddag gör de 18 bästa spelare upp om totalt 110 000 kronor där segraren tar hem hela 50 000 kronor.

Tävlingen är öppen för internationella deltagare men utifrån läget kring resor är det den svenska eliten som kommer göra upp om pengarna. De går inte av för hackor heller då Sverige sedan många år är världsledande inom sporten bangolf.

Favorit till segern i superfinalen är Ricard Lockner, Sundbyberg, som vann tävlingen 2018 och som 2017 vann nästan 1 miljon kronor vid en minigolfliknande puttnings-tävling i Las Vegas, USA. Han utmanas närmast av Carl-Johan Ryner, Uppsala, världens bästa bangolfare genom tiderna med ett flertal VM-guld i bangolf.

Gunnar Bengtsson, Askim Göteborg, vann VM i Minigolf 2019, har synts träna flitigt trots det geografiska avståndet från hemmet och kommer säkert vilja ha ett ord med i kampen kring prispotten.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

»Henke« och andra stjärnor skänkte glans åt välgörenhetsgolf på Pula

Före detta fotbollsspelaren och tränaren Henrik Larsson var en av stjärnorna som tidigare …