Hem Banor & klubbar Golf Digest rankar Bro Hof Slott Stadium Course som Sveriges bästa bana 2008!

Golf Digest rankar Bro Hof Slott Stadium Course som Sveriges bästa bana 2008!

golfbanearkitekter

Golf Digest har nyligen presenterat ranking av landets bästa golfbanor 2008.

Bäst av dem alla är Bro Hof Slott, The Stadium Course:

”Det satsades kompromisslöst. Bro Hof Slott skulle med alla medel bli Europas bästa golfbana, en av världens bästa tävlingsbanor… den historien kan vi redan. Under 2008 har arbetet handlat om att förvalta allt det fantastiska som skapats nere vid Mälaren. Att fortsätta utveckla banan, att aldrig vara nöjd, att alltid se framåt.” (Golf Digest).

För andra året i rad har Golf Digest utsett Bro Hof Slott The Stadium Course till Sveriges bästa golfbana. Det är ytterligare bevis för att Bro Hof är på väg att bli Sveriges nationalarena för golf.

I sitt senaste nummer konstaterar tidningen Golf Digest att Bro Hof Slott är kompromisslös i sin satsning, och att man under 2008 har arbetat med att förvalta allt det fantastiska som skapats vid Mälaren.

– Det här är ett viktigt erkännande, säger Johan Hagenfeldt, VD på Bro Hof Slott GC. Vi arbetar målmedvetet för att vara en golfanläggning i världsklass.

Att vi blir utsedda till Sveriges bästa bana i år igen visar att vi satsat rätt. Att Bro Hof Slott redan är på god väg att bli Sveriges nationalarena för golf visas inte minst av det långtidskontrakt som SAS Masters (tidigare Scandinavian Masters) tecknade i somras. Under åtta år, 2010-2017, kommer en av Europas största golftävlingar att avgöras i Bro. SAS Masters spelas veckan efter British Open och kommer att locka de bästa spelarna såväl som en storpublik. Bro Hof Slott GC ansöker också om att få stå värd för Ryder Cup 2018 – ett av de största sportevenemangen i världen vid sidan av OS och fotbolls-VM.

Bro Hof Slott tummar aldrig på kvalitén och utnämningen årets bästa svenska bana för andra året i följd är kvittot.
– Alla som kommer hit berömmer oss för vår välskötta anläggning, banornas kvalitet och inte minst de vackra omgivningarna, säger Johan Hagenfeldt. Läget invid Mälaren gör det här till en fantastisk plats för golfspel, vilket både golfeliten och de stora tävlingsarrangörerna redan upptäckt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…