Johan Hagenfeldt Ullna

Klubbor, kläder, skor och bollar brukar vara de stora givna succéerna i en golfshop.

Men på Ullna är det en annan pryl som blivit årets storsäljare:

– Det är nog den mest lättsålda grejen vi haft i shopen, säger Johan Hagenfeldt, som är VD på Ullna G&CC.

Prylen han pratar om heter Power Plate Pulse och är en massagepistol.


I Ullnas shop såldes 140 stycken sådana förra året.

– Det är det som gått bäst i shopen, säger Johan som tror sig veta varför:

Lätt att förstå

– Den är lätt att använda, lätt att förstå och – den ger resultat på en gång. Det är inget hokus pokus. Den fungerar. Alla märker det när de testar. Man måste uppleva det.

Power Plate Pulse har sålts utan att den behövt någon egentlig marknadsföring.

– Vi nämnde att den fanns i shopen en gång i ett nyhetsbrev som gick ut till våra medlemmar, det är allt. Men den står ju framme på disken och det är många som tar i den och vill testa den.

Det gäller även personalen. Flera som jobbar i shopen har köpt en egen Power Plate Pulse efter att ha testkört den för att mjuka upp spända muskler.

– De tycker den är bra och då är det förstås lättare att sälja den till andra, säger Johan.

Det har hänt flera gånger att de som köpt en Power Plate Pulse till sig själva har kommit in några dagar senare och köpt en till – för att ge bort i julklapp eller i present.

Känt varumärke

Massagepistolen tillverkas av Power Plate, ett varumärke som de flesta antagligen redan känner till eller har hört talas om. Power Plate är ett träningsredskap i form av en vibrerande plattform som har en rad olika användningsområden och ger flera nyttiga effekter.

Den hjälper användaren att värma upp snabbt och gör att han eller hon kan prestera bättre genom att stimulera naturliga reflexer, aktivera muskler och nervsystem samt öka blodcirkulationen.

Power Plate förstärker varje rörelse, enkel eller avancerad, jämfört med om den utförs på golvet. Inom prestationsidrotter kan Power Plate vara skillnaden mellan succé och fiasko. En väl uppvärmd och koordinerad kropp presterar bättre direkt från start och ger minskad risk för skador och överbelastning. Den snabba återhämtningen gör att man kan vaknar dagen efter utan stela leder och muskler.

För golfare, oavsett nivå kan en Power Plate göra att man kan slå längre och spela oftare utan att ha ont. Därför borde Power Plate vara av intresse för snart sagt alla golfklubbar.

– En eller flera Power Plate på klubben borde vara en självklarhet säger Staffan Göransson, som har den svenska agenturen för Power Plates träningsredskap.

Bra vibrationer

Power Plate, som sedan 20 år är marknadsledare inom helkropps vibrationsteknologi har nu alltså utvecklat ett sortiment av målinriktade vibrationsprodukter, bland annat nyss nämnda Power Plate Pulse, som med framgång testats på Ullna, och Power Plate Mini+. Båda sorterar i kategorin högteknologiska massagepistoler i premiumklassen.

– Med vår kompetens och vår långa erfarenhet av att arbeta med harmoniska vibrationer var det en självklarhet att också massagepistoler skulle finnas i vårt utbud, säger Staffan Göransson.

– Precis som när det gäller våra vibrationsplattformar är det viktigt att vibrationen i massageprodukterna är på rätt nivå och att den används på rätt sätt.

Detta säkerställer vi genom vår Power Plate-app där användaren får olika tips och goda råd för användandet.

Trång kostym

Men varför säljer en massagespistol så bra i en golfshop?

Staffan Göransson säger:

– Många har stel och torr bindväv. Det är som att gå runt i en för liten kostym, säger Staffan Göransson.Bindväven mjukas upp med ”powerpulsen”. Det är som under en massage, och det ”pulsen” gör är det moment i massagen där man ”hamrar” på olika muskler. Det är bara det att ”pulsen” vibrerar 30-50 gånger per sekund. Det finns ju ingen massör som klarar det. Så man behöver bara köra 15-30 sekunder på en muskel för att den ska mjukas upp.

– Den sensationella känslan när flödet kommer i gång får en att rysa, säger Staffan Göransson.

Behandlingen ger:

  • Avslappning och återhämtning för stela och ömma muskler
  • Accelererad uppvärmning och återhämtning före och efter prestation
  • Förbättrad cirkulation, mjukare muskler och smidigare bindväv
  • Förbättrad rörlighet
  • Minskad smärta

Johan Hagenfeldt bekräftar att det är så många använder Power Plate Pulse på Ullna:

– Några som spelar i H60 har Power Plate Pulse i bagen och kör med den precis innan de ska gå ut på banan. De säger att det får i gång cirkulationen.

Vill ha!

Ryktet om massagepistolens effektivitet har börjat sprida sig även utanför klubben.

När Henrik Hilford på Scandinavian Mixed var på besök på klubben köpte han med sig en massagepistol hem till Göteborg. Några dagar senare ringer hans kollega Claes Nilsson, som är Commercial Director för Scandinavian Mixed, och vill ha en han också.

– Ryktet sprider sig snabbt, snacket går, säger Johan. Så uppenbarligen fungerar den ju…

Erbjudande: Power Plate Pulse

– Att sälja våra Power Plate Pulse massagepistoler i shopen och eller som partner i Power Plates webshop är inte bara en medlemsvård utan innebär också en förstärkning av klubbens ekonomi, säger Staffan Göransson.

Kontakta Staffan Göranssson om din klubb är intresserad.

Under sommaren kommer Power Plate Pulse att marknadsföras riktat mot svenska golfare:

– Vi kommer bland annat att vara med på Svensk Golf Garmin Tour och där vi ska visa upp våra produkter för dedikerade golfare, berättar Staffan Göransson.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Smart molntjänst för golfklubbar: Husqvarna Fleet Services™ ger full kontroll över din maskinpark

Att hålla reda på en stor maskinpark kan vara utmanande. Men nu finns en enkel lösning: Hu…