Hem Banor & klubbar Andreas Ljunggren slutar som vd på Österåker: ”Bra läge att lämna och söka nya utmaningar”

Andreas Ljunggren slutar som vd på Österåker: ”Bra läge att lämna och söka nya utmaningar”

Österåker Golfklubb

Andreas Ljunggren lämnar Österåker Golfklubb efter totalt 14 år.

I fyra år fungerade Andreas som marknad- och försäljningsansvarig men under de senaste tio åren har han varit vd och klubbchef. Och det är mycket som har hänt under de åren.

– Jag har jobbat 24/7 ganska länge nu, i tio års tid och är väldigt slutkörd. Jag har under en tid flaggat för att jag kommer att lämna vd-skapet. Klubben går nu in i en annan fas där vi ska bygga ny Västerled  men går ner i verksamhet med en bana och går mer in en förvaltande fas under byggnationen.

– Så det är inte så dramatiskt att jag slutar, säger Andreas Ljunggren till Golfbranschen.se.

Under Andreas tid på klubben projekterades och byggdes en av Sveriges mer uppmärksammade banor – Öster by Stenson, av Henrik Stenson och Christian Lundin. Och han har även projekterat en ombyggnad av Västerled.

– Jag brinner ju för utvecklingen av anläggningen där nu FAS 2 – Nya Västerled – är på gång men… det kommer inte att bli mindre att göra och här har jag funderat mycket… Jag har en fin familj med två grabbar som är 8 och 10 som är väldigt dedikerade till hocke. Jag vill hänga mer med dem. Dessutom bor jag i Gustavsberg och har pendlat 2,5 timmar om dagen i 14 år. Så avskedet handlar mycket om mer tid och fokus för familjen. 

Uppbrottet sker i nära samförstånd med styrelsen och Andreas menar att det är en bra tidpunkt att ming att lämna plats för en ”ny kapten och ledstjärna att styra skeppet”, som han säger.

– Det har som sagt varit rätt tufft och de senaste åren har varit intensiva. Det har hänt mycket på Österåker under relativt kort tid. Det har varit en galet häftig resa med utvecklingen av Österåkers Golf och det har varit så spännande att vara en del av fastighets- och Banutvecklingen. Vi har skapat en fantastisk mötesplats och oas som den är i dag och vi har byggt värde, varumärke och inte minst en härlig klubbkänsla.

Du känner att du har fått mycket uträttat under din tid?

– Ja, det känns bra att summera nu. Skeppet är nu riggat för nästa fas och kan sätta segel mot nya mål. Vi har inga skulder, Öster by Stenson med range, träningsområde, korthålsbana och inte minst renoverat klubbhus och ett fint Lake House är på plats vilket jag är oerhört stolt över. Det kommer även framöver att hända grejer runt anläggningen då en ny stadsdel kommer att växa fram och skapa en helt ny karaktär på anläggningen och intilliggande hål och inte minst kommer ytterligare kapital kommer in i takt med att stadsdelen växer fram.

Vad siktar du på i framtiden? 

– Jag ska försöka bara vara och ladda batterierna närmaste tiden där fokus kommer att vara på familj och träning. Det kommer att bli en hel del timmar i olika hockeyhallar.

– Jag har lovat mig själv att tänka brett och utanför golfen. Men det är klart. Man har ju fått mycket kunskap och erfarenhet och jag brinner verkligen för golf som ligger varmt om hjärtat. Så vi får se var det landar. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska kollegor och medarbetare som inspirerar och utvecklar golfsverige.

Enligt klubbens styrelse inleds rekryteringen av en ny VD och klubbchef omedelbart. Till dess att en ny VD och klubbchef är på plats kommer Andreas stå till styrelsens förfogande.

Även verksamhetschefen Anna Fahlén lämnar klubben.

– Anna har jobbat som verksamhetschef och underlättat mycket för mig så jag kunnat fokusera på utvecklingen av anläggningen och kapitalisering av mark, säger Andreas. Jag såg egentligen Anna som en naturlig efterträdare då vi har jobbat ihop sedan 2015 med utvecklingen av klubben och gjort mycket av VD-jobbet i den löpande verksamheten tillsammans. Anna brinner för att utveckla och utvecklas vilket blir svårt de närmsta tre åren under byggnationen så det är ett bra läge att lämna och söka nya utmaningar.

  Tipsa oss!

  Har du ett nyhetstips eller något annat intressant du vill berätta för golfbranschen?
  Använd formuläret nedan. Tack på förhand!

  Läs fler relaterade artiklar
  Ladda fler i Banor & klubbar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Kolla också

  Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

  Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…