Hem Banor & klubbar Söderköping och Norrköping blir en klubb?

Söderköping och Norrköping blir en klubb?

Norrköpings GK och Söderköpings GK överväger att gå samman som en strategi för att skapa bättre ekonomi i verksamheten.

Klubbarna har haft ett nära samarbete på flera olika områden under några år, och en sammanslagning kan vara en logisk väg att gå.

”Efter några års nära samarbete har våra samtal om hur vi kan utveckla våra anläggningar och golfen i regionen mynnat ut i ett förslag att öka medlemsnyttan, stärka vår ekonomi och position genom en sammanslagning”, skriver Söderköpings GK på sin hemsida.

– Det är vårt förslag till våra medlemmar, som kommer ta beslutet vid ett extra årsmöte under hösten. Vi vill ta ett viktigt och nödvändigt steg för golfens framtid och utveckling här, säger klubbarnas respektive ordförande Krister Eriksson och Göran Linder till Norrköpings Tidningar.

– Jag kan förstå om första tanken är lite skrämmande för många av våra medlemmar. Var och en är ju sig och sin klubb närmast. Vi har respekt för det, men med lite perspektiv och tid så kommer det nya, om medlemmarna röstar för det, bli så mycket bättre, säger Norrköpings GK:s klubbchef Morgan Allard.

– Vi har kämpat med ekonomin i många år och behöver hitta nya vägar för att kunna förbättra banan och få flera golfare. Vi kan inte göra det ensamma. Vi behöver göra det tillsammans, menar Krister Eriksson.

Det är klubbcheferna Morgan Allard och Niclas Westerdahl som tillsammans arbetat fram det förslag som klubbarnas medlemmar nu har att ta ställning till.

Niclas Westerdahl, klubbchef på Söderköpings GK
Niclas Westerdahl, klubbchef på Söderköpings GK

– Vi är två ganska lika klubbar, som har det tufft att få det hela att gå ihop. Vi märkte, när vi satt och pratade, att vi sprang på samma bollar och möten. Det fungerar inte. Vi måste bli smartare och mer effektiva om vi ska kunna utveckla våra banor och golfen, säger Niclas till Norrköpings Tidningar.

Trenden med flera banor under ett klubbnamn finns på flera ställen i Sverige. GolfStar är den klubb som dragit det till sin spets med 11 banor plus tre TopTee-banor. Men den här sammanslagningen är mer att likna vid den mellan Kallfors och Vidbynäs, som blivit en framgång. Norrköping och Söderköping har haft valt att hämta erfarenhet från sammanslagningen mellan Gustavsvik och Mosjö GK i Örebro.

– De valde att gå samman i hopp om bättre ekonomi och bana. De har lyckats mycket bra, vilket stärkte våra tankar om en sammanslagning här, säger Morgan.

Medlemmarna kan se fram emot mer golf för en lägre årsavgift.

– De får en bana till att träna och spela på!

Namnet på den nya klubben kan bli SoNo GK. Medlemmarna kommer att kallas  till tre informationsträffar som ska föregå ett extra årsmöte, där klubbarnas framtid avgörs.

Och valet är till synes enkelt:

”Att den nya klubben dessutom får en bättre ekonomi gör att vi kommer att kunna erbjuda ännu bättre anläggningar, finare banor, bättre service och nya träningsmöjligheter. Bättre anläggningar lockar fler gäster. Som företagspartner ökar möjligheterna till mer exponering och fler kommer att vilja synas tillsammans på våra anläggningar. Att besvara en fråga med en motfråga är kanske oftast inte så bra, men i det här fallet kan vi inte låta bli:  Vem kan förlora på detta?” skriver Söderköpings GK på sin hemsida.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…

Folk

Folk i branschen

Bloggen

Nyhetsbrevet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du samma information som 2 382 andra prenumeranter. Brevet kommer helgfria tisdagar och fredagar.

Öka golfklubbens intäkter!

Efter några goda år i spåren av pandemin börjar läget bli kärvare igen för svenska golfklubbar. Alla klubbar måste vässa verksamheten och sitt erbjudande.

Den här workshopen handlar om saker som alla som sitter i en styrelse i en golfklubb borde känna till. Du får bland annat insikter i hur man med anpassning till marknaden ökar sina intäkter och varför alla klubbar måste differentiera spelrättsavgifterna.

Vill du veta mer? Klicka här!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Missa inget – prenumerera på Golfbranschens nyhetsbrev.Vilken bra idé!
+ +
G-X9GL8BMNHH