Hem Out of Bounds | Blogg Skamligt eller smart? Världens 5:e äldsta bana byter namn för att locka gäster

Skamligt eller smart? Världens 5:e äldsta bana byter namn för att locka gäster

En av de äldsta golfbanorna i världen byter namn – för att locka fler gäster som förhoppningsvis trakteras av banans historia.

Medal Course på Montrose Golf Links kommer från och med nästa år att heta 1562. Namnet syftar på det år banan började spelas för 450 år sedan.

Namnbytet motiveras av att man vill lyfta banans 450 år gamla historia. Relanseringen kommer att slutföras under 2018 – det år då ”grannbanan” Carnoustie står värd för The Open Championship.

Jason Boyd, Operations Manager på Montrose Golf Links säger:

– Vi har inte gjort tillräckligt för att kommunicera det faktum att golf började spelas i Montrose år 1562. Namnbytet ger trovärdighet till vårt golfutbud och därmed öppnas nya dörrar. Att ha med 1562 i förgrunden kommer att göra en stor skillnad. Det är den viktigaste aspekten vi har och vår historia är vår främsta styrka på marknaden. Vi måste göra så mycket av det vi kan.

Namnbytet kommer att marknadsföras genom en rad olika event som ska leda fram till den formella öppningen i början av golfsäsongen 2018. Tanken att byta namn på den femte äldsta golfbanan i världen bryter definitivt med konventionen.

– Detta är ett ganska djärvt initiativ, särskilt i golfens värld, noterade Boyd.

– Banor som funnits i 450 år utsätts inte ofta för makeovers men vi anser att lägga årtalet i banans namn tydligt illustrerar det extraordinära golfarv som finns här, liksom Montrose betydelse för utvecklingen av spelet.

Banan ligger på den skotska östkusten och har sju spektakulära hål ovanför havet. Den har sedan starten formats av några av de främsta namnen i golf, bland annat Willie Park Jr, Old Tom Morris och Harry Colt. Den nuvarande layouten har en klassisk känsla och anses allmänt som en av de mest naturliga linksbanorna i Skotland.

– Det är väldigt naturligt. Layout har varit oförändrad i mer än 100 år, säger Boyd.

– Namnbytet ger oss en möjlighet att öka medvetenheten om banan och nå en bredare målgrupp. Så fort du nämner 1562 öppnar du dörrar som inte har varit öppna förrän nu. Golfare inser betydelsen av årtal i golf och de vet hur viktiga de är.

Montrose Golf Links har två traditionella linbanor: Medal och Broomfield och de ligger 30 minuters bilresa från Carnoustie och 1,5 timmes bilresa från St Andrews.

Men. Det skulle förvåna om inte namnbytet kommer att mötas av en och annan kritisk röst.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

»Henke« och andra stjärnor skänkte glans åt välgörenhetsgolf på Pula

Före detta fotbollsspelaren och tränaren Henrik Larsson var en av stjärnorna som tidigare …