Hem Banor & klubbar Scandinavian Mixed hosted by Henrik och Annika ställs in

Scandinavian Mixed hosted by Henrik och Annika ställs in

Scandinavian Mixed hosted by Henrik och Annika ställs in, på grund av det fortsatta hotet med spridningen av Coronaviruset (COVID- 19).

Scandinavian Mixed – ett innovativt nytt koncept på touren med Majorvinnarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam som värdar – var planerad att spelas på Bro Hof Slott Golf Club, utanför Stockholm, den 11-14 juni 2020. Tävlingen där både spelare från European Tour och Ladies European Tour för första gången skulle spela tillsammans och tävla om en och samma trofé och prispott.

Beslutet att ställa in tävlingen togs i samråd med alla intressenter och tävlingen kommer att inkluderas i tävlingsschemat på The European Tour och Ladies European Tour från 2021.

Även The Lalla Meryem Cup på Ladies European Tour och Trophée Hassan II på Royal Golf Dar Es Salam i Rabat (Marocko) den 4-7 juni, har blivit uppskjutna.

Keith Pelley, VD på European Tour:

– Vi kommer fortsätta följa den globala situationen som har uppstått på grund av Coronaviruset samt utvärdera hur detta kommer att påverka alla våra tävlingar då folkhälsan och allas välmående har vår högsta prioritet.

– Vi tackar alla partners och inblandade i Trophée Hassan II och Scandinavian Mixed – Hans Kungliga Höghet Prince Moulay Rachid samt The Hassan II Trophy Association, Ladies European Tour, Henrik Stenson och Annika Sörenstam. Diskussioner om eventuell omplanering av alla uppskjutna tävlingar kommer att pågå tills vi har klarhet om den globala situationen.

Alexandra Armas, VD på Ladies European Tour:

– Vi är djupt tacksamma för det otroliga stöd och flexibilitet som våra partners har visat vid denna utmanande tid och vill tacka Hassan II Trophy Association och European Tour för deras oöverträffade åtagande att arbeta tillsammans. När vi övervakar den globala situationen med avseende på Covid-19 fortsätter vi att tillönska hälsa och säkerhet för hela golfsamhället.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…