Hem Banor & klubbar Fritt medlemskap och träning på Ekholmsnäs för alla inom sjukvården i Stockholm

Fritt medlemskap och träning på Ekholmsnäs för alla inom sjukvården i Stockholm

Ekholmsnäs Golf på Lidingö erbjuder alla som arbetar inom sjukvården i Stockholms län gratis spel och träning under säsongen 2020. I praktiken innebär det alltså ett fritt medlemskap.

I medlemskapet ingår ett aktivt Golf-ID, golftidning, försäkring samt möjlighet att spela på Ekholmsnäs samarbetsbanor i Stockholm till rabatterad greenfee. Dessutom ingår fria bollar på Ekholmsnäs driving range. 

Johan Mihkelson Ringqvist

– Då vår golfanläggning ligger geografiskt bra till mot stora sjukhus som Karolinska Universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus. Därför hoppas vi att många har möjlighet att komma ut till oss under säsongen, Johan Mihkelson Ringqvist, ägare av Ekholmsnäs Golf Lidingö.

– Har man inte möjlighet till besöka oss ger medlemskapet möjlighet att spela mot greenfee på landets alla golfklubbar.

Varför gör ni detta?

– På Ekholmsnäs Golf vill göra vad vi kan för att stötta alla som jobbar inom sjukvården i dessa speciella tider, och att ge personal inom sjukvården möjlighet att träna golf utan att belasta dem kostnadsmässigt. Vi vill hjälpa till så gott vi kan i denna tuffa period. Då många andra fysiska och sociala aktiviteter fryser inne på grund av olika restriktioner hoppas jag att golfträning och spel kan vara något som passar fler. En golfbana erbjuder en plats för friskvård och aktivitet som jag tror kommer uppskattas av allt fler i rådande läge.

Gäller detta alla som jobbar inom landstinget eller även privata vårdbolag?

– Vi gör ingen skillnad på landsting eller privat. Detta handlar om personerna som utför arbetet och inte vart de tillhör

Hur tror du att golfen kommer att påverkas av alla de åtgärder som vidtagits för att minska smittspridningen?

– Tyvärr tror jag att golfbranschen, likt många andra branscher, kommer påverkas negativt. Just nu ser vi en positiv trend där många ger sig ut på golfbanorna vilket så klart är bra. Dock ska man ta i beaktande att detta beror på att stora delar av landet inte haft någon vinter och därför kan öppna tidigt. Jag har varit med några år nu och vet att situationen är den samma varje gång golfbanorna kommer igång tidigt. Men vi ska inte luras att tro att vi har en ny golfboom bara för att våren kom tidigt.

»Jag vet att jag låter negativ men vet också att i tider som dessa ställs krav på kreativitet och beslutsamhet vilket främjar utveckling.«

– Jag hoppas dock att många fler kommer välja att spela och träna golf då aktiviteten är mer anpassad till de förhållningsregler som gäller just nu. Enligt min uppfattning går vi nu in i motsvarande situation som under finanskrisen 2008. Det kommer alltså vara en verklighet före och efter. Branschen kommer inte se ut som innan Coronakrisen. Vi kommer se uteblivna intäkter på greenfee, företagsgolf, lektioner, kurser, försäljning i shopen och mindre besök i restaurangen. Jag tror även att medlemsintäkterna till viss del kommer påverkas negativt. Jag vet att jag låter negativ men vet också att i tider som dessa ställs krav på kreativitet och beslutsamhet vilket främjar utveckling. Klubbarna måste börja se över sin verksamhet utifrån rådande situation och här vilar även ett stort ansvar på SGF som även de behöver se över sin kostym.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…