Hem Banor & klubbar NCC bygger ytterligare hotell på golfanläggning vid Omberg

NCC bygger ytterligare hotell på golfanläggning vid Omberg

 
NCC Construction har fått i uppdrag att bygga ett hotell med 22 dubbelrum och relaxavdelning på Ombergs Golf i Ödeshög. Av Sveriges drygt femhundra golfbanor är Ombergs Golf en av de få som satsar på egen övernattning. NCC har tidigare byggt flera fastigheter på området. Uppdragsgivare är Ombergs Golf och ordern är värd cirka 10 MSEK.


[ad#ad-4-liten]

Ombergs Golf vid Vätterns östra strand öppnade 2002. På bara några år har själva banan fått gott, nationellt rykte, men man har också satsat på att skapa ett helhetskoncept för golfgästerna.

- NCC har sedan 2005 byggt klubbhus, restaurang, maskinverkstad och hotell här. Nu bygger vi ett hotell till. Det får även bastu, bubbelpool och omklädningsrum i bottenvåningen för alla gäster, säger entreprenadchef Sven-Åke Bergquist, på NCC Construction, region Syd.

Hotellet värms upp med bergvärme. Med de 22 nya dubbelrummen får anläggningen totalt 200 sängplatser. Nyligen färdigställde NCC även en utbyggnad av hotellets restaurang som nu rymmer totalt 180 matgäster.

Golfklubbar med egna hotellrum är än så länge ovanliga i Sverige. Av 550 banor har ett tiotal klubbar egen logi. Tanken med bana, restaurang och hotell på ett ställe är att erbjuda gästerna ett helhetskoncept samt att de slipper transporter till och från golfområdet.

- Intäkter från golfpaketen, med spel, mat och dryck och övernattning, är ett sätt att stärka vår ekonomi. Vi passar på att bygga förutsättningar för golfturism i lågkonjunktur för att var väl förberedda när det svänger igen, säger Ulf Tegnebo, delägare på Ombergs Golf.

Byggnadsarbetet startade i februari. Hotellrummen beräknas vara klara till midsommar, därefter färdigställs relaxavdelning och omklädningsrum. Totalt sysselsätts 10 NCC-anställda i projektet som är en totalentreprenad.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…