Hem Banor & klubbar Kalmar satsar 14 miljoner på nya greener

Kalmar satsar 14 miljoner på nya greener

På ett extra årsmöte röstade medlemmarna i Kalmar Golfklubb för att utveckla klubbens bana för framtida behov. Beslutet gällde ombyggnation av de gamla greenerna och greenområdena samt också renovering av de nya greenerna, allt till en beräknad kostnad på 14 Mkr.

Det som har väckt mest diskussion bland medlemmarna är det faktum att styrelsen till mötet också föreslog att gå tillbaka till större delar av den gamla sträckningen. När klubben blev en 36-hålsanläggning 1992 tog man beslut om att blanda gamla och nya hål. Detta har klubben nu levt med i femton år.


Kjell Axelsson, ordförande svarar på varför så här;
Ambitionen har under alla år varit att skapa två likadana produkter. När vi kontaktade Pierre Fulke för uppdraget att renovera greenerna föreslog han istället att försöka sträva efter två olika produkter, hög kvalitet på båda, men med två olika uttryck. Han hade en grannlaga uppgift om att övertyga oss i styrelsen om detta men nu står vi helt eniga kring denna inriktning. Med det här beslutet kommer Kalmar Golfklubb att än tydligare göra sin stämma hörd i golfsverige. Vi kommer att kunna erbjuda en slinga med ett traditionellt uttryck och klassisk layout, nu med nya greener och greenområden dessutom en slinga med ett modernt och tekniskt uttryck. Vi tror att detta kommer att gillas av både medlemmar och gäster avslutar Kjell.

Kalmar Golfklubb har arbetet med sin strategi i drygt fyra år där beslutet om befintlig bana är ett av flera, det första var att bilda aktiebolag och som klubben gjorde 1 januari i år.

Jimmy Grön, klubbchef kommenterar:
”Vi insåg för drygt tre år sedan att golfen och dess omvärld kommer att förändras. Av den anledningen har vi sedan dess arbetat med olika strategier för att möta en framtid som i många stycken redan är här. Att höja kvalitén på vår befintliga anläggning är bara en del av flera. Vi tror att vi också måste bli bättre på att möta befintliga och kommande medlemmars behov. Golfen är som företeelse relativt konservativ och golfen har generellt sett inte lyckats förändra sig tillräckligt snabbt. Vi har ytterligare ett antal mål i vår ”strategilåda” som vi hoppas att vi kan förverkliga. Nyckelorden för oss är tid och valfrihet. Jag är mycket stolt över att vara en del av en klubb som så väl har lyckats förvalta sin fina tradition in i en modern framtid.”

Fakta:

  • Kalmar Golfklubb är den 31 golfklubben i Sverige och bildades redan 1947.
  • Blev en 36-hålsanläggning 1992 och återkommer regelbundet i bedömningar som en av Sveriges top-20 klubbar.
  • Idag har klubben 2 500 medlemmar med en mycket stor och bra verksamhet för både seniorer och juniorer.
  • Klubben har med sin verksamhet lyckats få fram ett antal framgångsrika professionella golfare som bland annat Joakim Haeggman, Mårten Olander och Åsa Gottmo.
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…