Hem Banor & klubbar Internationell utbildning för klubbchefer förlades till Sverige

Internationell utbildning för klubbchefer förlades till Sverige

Den 15-20 oktober genomfördes i Stockholm, för första gången utanför ett engelsktalande land, BMI International (Business Management Institute). BMI International är en ledarutbildning för Club Managers (Klubbchefer i Sverige) där den amerikanska organisationen CMAA (Club Managers Association of America) och CMAE (Club Managers Association of Europe) gemensamt är ansvariga. BMI har funnits i USA sedan sextiotalet där utbildningen är högt värderad och erkänd.
BMI International har genomförts i Europa i sju år med start 2003 på Royal Dornoch i Skottland. Nu i år fick GAF (Golfadministratörernas Förening Sverige) den stora äran att vara värd för den prestigefyllda utbildningen. Konferensen, som hade cirka 50 delegater från sju olika nationer, innehöll tre stora teman; Paradigmskiften, Miljöfrågor och Globala frågor, alla lika intressanta och väl presenterade av både internationella och nationella föredragshållare.
– Vi ser det som en stor ära att fått förtroendet att ansvara för årets BMI. Vi tycker det är viktigt för både SGF och GAF att aktivt få medverka till det internationella nätverket där våra svenska kolleger nu ges möjlighet till att ytterligare förkovra sig i sin profession som klubbchefer, säger Jimmy Grön, klubbchef på Kalmar till vardags och som varit ordförande för den svenska organisationsgruppen som arbetat med planeringen i drygt 1 ½ år.
Jimmy är för övrigt den förste (och hittills ende) svensk som förra året i London lyckades med att bli CCM (Certified Club Manager). CCM är en certifiering från USA och etablerad som en kvalitetsstämpel för Club Managers. Övriga deltagare i gruppen har varit: Anna Öqvist Kallfors GK, Robert Edholm Bro Bålsta GK, Göran Näslund Viksjö GK, Jörgen Kjellgren Rya GK och Thomas Sohlström GAF.
På delegatlistan kändes representanter igen från, i golfsammanhang, många kända golfklubbar bland annat The Colonial (där Annika Sörenstam spelade sin herrtävling) och Interlachen där både US Women och Solheim Cup har spelats. Den amerikanska ordföranden från CMAA, Michael Leemhuis var mycket nöjd med konferensen och tillskrev den att vara den i särklass bästa hittills.
– Matz Bengtsson, klubbchef på Visby åkte från konferensen med följande kommentar; Jag är extremt nöjd med konferensen. Det känns som att jag nu har en mycket tydligare känsla av professionell tillhörighet och yrkesidentitet. Något som i Sverige, och framförallt på Gotland, inte alltid är så tydligt. Dessutom har jag på en vecka fått ett helt nytt nätverk som jag kommer att ha livslång nytta av i mitt fortsatta arbete.
Vid sidan av föreläsningar gavs flera tillfällen att få se en del av Stockholm där guidade turer på bland annat Drottningholms slott, Stadshuset och Nobelmuseet stod på dagordningen. Avslutningsmiddagen hölls på Wasamuseet och lämnade med säkerhet, framförallt de internationella delegaterna med ett minne för livet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

4 Kommentarer

 1. Göran

  söndag, 25 oktober, 2009 at 21:37

  Kul med denna utbildning. Men Annika lirade inte med herrarna på The Congressional utan på The Colonial.

  Svara

 2. admin

  söndag, 25 oktober, 2009 at 21:55

  Ändrat! Tack för påpekandet Göran.

  Svara

 3. London turist

  söndag, 5 september, 2010 at 09:54

  Finns hur många sevärdheter som helst i London. Några som jag tycker är värt ett besök är London Eye och kanske även London Zoo, annars är ett besök till Oxford street att rekommendera bara gå och titta.

  Svara

 4. Håkan Rasmusson

  fredag, 31 december, 2010 at 12:41

  Kan konstatera att BMI Stckholm var en mycket kreativ utbildning med ett stort mått av nätverkande. Jag gläds åt att vi i lilla Sverige kan arrangera en sådan. Ett sent tack till arrangörerna ! Utbildningen gav ytterligare kraft att starta Golffrämjandet , vars syfte är att främja spelet. Golffrämjandets vision är att alla har tillgång till golf; oavsett ålder, kön, etnicitet och socioekonomiska förutsättningar.
  Golffrämjandet planerar en konferens i Lund 11/5 2011 på temat ”Golf – ur ett folkhälso- och integrationsperspektiv”. Huvudsaklig målgrupp är stadsplanerare , politiker, förvaltningschefer inom exv kommun och landsting . Den befintliga golfstrukturen är naturligtvis också hjärtligt välkommen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…