Hem Marknad & media De ställer ut på Scandinavian Golf Fair

De ställer ut på Scandinavian Golf Fair

Scandinavian Golf Fair Karlstad

De slopade restriktionerna på grund av coronapandemin gör att Scandinavian Golf Fair hyser förhoppningar om ett bra premiärår för för den nya golfmässan. 

– Det har varit lite svettigt kan man säga eftersom det kom nya restriktioner vid jul. Men nu känns det bra, lättade restriktioner leder ju till att besökare börjar boka sig för mässan i en helt annan utsträckning. Det är extra roligt att se att besökare även väljer att resa in till Karlstad för mässan. Vi har gäster bokade från bland annat England, Arninge, Motala och Onsjö säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

Mässan arrangeras 11-12 mars 2022 och bland utställarna finns Callaway, Cobra, Titleist och TaylorMade. Mässbesökare kommer att kunna boka utprovning av golfklubbor med leverantörerna. 

Mässa för alla

Scandinavian Golf Fair hoppas fånga upp både utövande golfare och de som är intresserade av att börja spela. Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där man kan testa utrustning och i shopen finns flera klädmärken representerade.

Värmländska Golfförbundet är en aktör som finns representerad: 

– Vi är i full gång med planeringen av vår monter. Vi kommer att ha en slagbur, golfputtävling, SNAGgolf, tipspromenad och lite annat skoj för barn och juniorer säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund.

Fler seminarier än tänkt

Besökare kan också ta del av en rad seminarier.

Svenska Golfförbundet håller tillsammans med RF Sisu ett seminarium med titeln ”Den stöttande idrottsmiljön”. Fredrik Eliasson, Birger Kjellstedt och Oscar Hertzberg, pro´s på Karlstad GK och Bryngfjorden GK, delar med sig av tips och övningar med fokus på riktning, längd och bollträff. 

– Vi hoppas på att få träffa många golfsugna besökare som laddar inför golfsäsongen 2022. Det känns kul att under nya förutsättningar få dela med sig av tips och övningar till en hel grupp på en golfmässa på hemmaplan säger Birger Kjellstedt, pro, Bryngfjorden Golf.

Stor bredd

I dagsläget har tolv klubbar bokat monter. Övriga utställare är Husbilslandet, Selma Spa, Jordelit, Knistad Herrgård och FootJoy. I mässans golfshop finns Abacus, Fun Factory, Garmin, Mitoo, Motocaddy och Rönisch. 

– Det känns fantastiskt att vara med och stötta en ny golfmässa i vår egen region. Vi ser med stolthet och stor förväntan fram emot starten på ett långt samarbete kring Scandinavian Golf Fair och att sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.

Scandinavian Golf Fair arrangeras av Karlstad CCC i samarbete med Bryngfjorden GK, Karlstad GK och Sommaro GK. Svenska Golfförbundet och Värmlands Golfförbund är partners till mässan.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…