Hem Banor & klubbar Ulriksdal utmanar lågprisklubbarna: Fick 50 nya medlemmar på ett dygn

Ulriksdal utmanar lågprisklubbarna: Fick 50 nya medlemmar på ett dygn

Ulriksdal (Fairway Golf) norr om Stockholm tar upp konkurrensen med lågprisalternativen bland golfklubbar.

I veckan lanserade man ett erbjudande om medlemskap i Ulriksdal för 995 kronor.

– Det är troligtvis Stockholms bästa erbjudande. Vi skall ta upp kampen med alla lågprisalternativ. Vi tycker detta är det bästa alternativet om man vill spela golf för en låg entréavgift. Eftersom vi har både Arlandastad Golf och Ulriksdal kommer vi att kunna göra många intressanta erbjudande till våra medlemmar, säger Per Karlsson, VD för Arlandastad Golf.

Fritt spel!

I erbjudandet ingår utöver medlemskap för 2018 även fritt spel på banan resten av året samt två rundor på Arlandastads nya bana.

– Klubben Ulriksdals GK är sedan 1986 en riktig golfklubb och inte en brevlåda vilket förhoppningsvis också kommer att skapa intresse. Klubbens aktiviteter skall under 2018 förbättras med seriespel, tävlingar och övriga medlemsaktiviteter, säger Per Karlsson.

– Det känns mycket spännande att erbjuda detta. Vi presenterade detta i torsdags och redan nu har vi fått 50 nya medlemmar som kan börja spela direkt.

Ulriksdals Golfklubb bildades 1986 och har i dag nära 400 medlemmar

Anläggningen grundades av Alec Backhurst som 1969 anlade en drivingrange på Ulriksdalsfältet. De första nio hål stod klara 1972 och ytterligare nio  öppnade 1975.

Alec’s Golf – som anläggningen då hette –  tillät spel utan krav på medlemskap i en golfklubb. Däremot skulle man ha genomgått en grundutbildning (grönt kort).

Fram till oktober 2006 arrenderade Alec’s Golf AB mark av Solna Stad. Bolaget hyrde i sin tur ut spelrätter till Ulriksdals Golfklubb. I november 2006 träffade Ulriksdals GK ett avtal med Wåhlins Fastigheter AB om bland annat spelrätter för klubbens medlemmar på banan under 2007 och med option om förlängning ett år i taget.

Planer på att bygga bostäder och kontor på golfbanans mark har funnits länge. Byggbolaget Peab äger byggrätten och börjat bygga på mark intill golfbanan.
Ulriksdals GK har löpande kontakter med Peab, som ställer sig välvilliga till fortsatt golfspel i området så länge det är möjligt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…