Hem Banor & klubbar Golfklubben satsar – tar över driften av citynära pay and play-anläggning

Golfklubben satsar – tar över driften av citynära pay and play-anläggning

Läckö Golfklubb

Läckö Golfklubb satsar och tar över Filsbäcks pay-and-play-bana. Och det öppnar möjligheter för Lidköpingsklubben:

Elin Öberg, klubbchef Läckö Golfklubb. Foto: Läckö Golfklubb.

– Vi har sedan en tid tillbaka haft en vision om att bygga en korthålsbana ute på Läckö Golfklubb men det är ett mycket omfattande och kostsamt projekt. Vi har gjort en ritning på en korthålsbana men vi pratar om ett projekt som skulle kosta flera miljoner. Klubben är inte redo för detta än, säger Elin Öberg som är klubbchef på Läckö Golfklubb.

Flera fördelar

Därför ser Elin Öberg den nya lösningen som en ypperlig möjlighet till utveckling av verksamheten. Filsbäck Pay&Play ligger bara ett par kilometer från citykärnan i Lidköping och att Läckö Golfklubbs medlemmar får tillgång till den ger flera fördelar, menar hon.

Bland annat kan Filsbäck lätta upp speltrycket på 18-hålsbana.

– Det har hänt mycket med besökstalet de senaste åren. Vi har mycket gäster här numera och det beror på att vi har fått fantastiskt fina betyg i Players1, både av gäster och medlemmar. Det har lockat många. Tidigare var vi en klubb som många inte hade koll på men de senaste åren har speltrycket ökat.

Hon ser också 12-hålsbanan som en bra möjlighet att rekrytera nya medlemmar:

Ingen stress

– Med Filsbäck kommer vi att kunna erbjuda företagsevent och aktiviteter som prova på-golf. Det är svårt att göra på 18-hålsbanan för där är man i vägen hela tiden. Det blir ett sätt att rekrytera nya medlemmar. Sedan är det en träningsmöjlighet för många medlemmar och är man nybörjare så behöver man inte känna stress och press på den här banan. Det är en kanon anläggning för den som är nybörjare, barn och ungdom eller för den som har ont om tid. Och så finns det en kategori spelare som kanske tycker 18 hål är för mycket.

Förslaget att abonnera Filsbäck togs upp på gårdagens årsmöte och godkändes. Därmed finns Läckö Pay & Play, som banan nu döps om till, under klubbens paraply från och med årskiftet.

Anläggningen har en korthålsbana med 12 hål, drivingrange och en övningsgreen.

Filsbäck Pay&Play startades av Christian Poucette 2008.

– De har drivit det som ett familjeföretag sedan 2008. Men nu kände de att de inte hann med och frågade om vi ville drifta. Detta passade oss och vår vision väl utan att vi behövde riskera ekonomin.

Banan kommer att skötas av Läckös befintliga personal.

Klipper greenerna

– Men vi kommer att stärka upp vår personal på Läckö något och de kommer även att sköta Filsbäck. Och vi kommer inte att tumma på kvaliteten på vår bana.

En stor del av klippningen kommer att ske med robotklippare.

– Det enda vi kommer att klippa manuellt på Filsbäck är greenerna. Men det kommer att bli en kvalitetsökning på 12-hålsbanan eftersom vi har bättre resurser och maskiner. Vi ser att vi har personal som inte fanns tidigare och har möjligheter att utveckla banan.

På Filsbäck har det spelats 5 000 golfrundor per år. Dessutom har anläggningens driving range varit välbesökt.

– Men vi kommer att sänka priserna något för att locka fler spelare, säger Elin Öberg. Och våra medlemmar kommer att få ett bra erbjudande. Man kan vara medlem i Läckö Golfklubb och köpa en förmånlig spelavgift på Filsbäck.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…